Je bent mijn beste vriend

beste vriend

over knuffels die bewaard moeten worden en beste vriend zijn.

“Ik vind je lief”

Een spontane knuffel van een kind. Ik werk in de kinderopvang en in de 2e week op mijn nieuwe groep, waren er al kinderen die dat tegen mij zeiden of mij een knuffel gaven.
Zo makkelijk hoe sommige kinderen in de omgang zijn. En hoe snel ze gewend zijn aan een nieuwe leidster op de groep.

wat knuffels bewaren

Mijn eigen zoon gaat ook naar de opvang. En heeft wel voorkeur voor een bepaalde leidster. Als ik hem weg breng grappen we altijd dat hij niet teveel met leidster K. mag knuffelen. Hij moet ook nog wat knuffels voor mama overlaten. En wanneer ik hem ophaal grapt hij “mama ik heb geen knuffels meer voor jou!”.

beste vriend

Mijn zoon is een echt mama’s kindje en een knuffelkont.
We knuffelen wat af op mijn vrije dagen. Op schoot een boekje lezen of gewoon even knuffelen op de bank, heerlijk ik geniet ervan zolang hij het nog leuk vind. Want als hij straks wat ouder is, is het natuurlijk niet meer zo stoer om met je moeder te knuffelen.

“Je bent mijn beste vriend”

Is een zin die hij regelmatig tegen mij zegt. Dan smelt mijn hart, welke moeder wil dat nou niet horen.
Maar ik ben niet alleen zijn beste vriend, papa, grote zus, de hond en sommige kindjes van de opvang vallen ook onder de categorie ‘beste vriend’ van mijn peuter.
Ik vind het fijn om te zien hoe ook mijn kinderen zo makkelijk zijn in de omgang naar anderen toe. Maar uiteindelijk is thuis toch het fijnste en veiligste plekje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *