Waar moet je op letten als je een Kinderdagverblijf  zoekt ?

kinderdagverblijf

Als je op zoek gaat naar een kinderdagverblijf dan wil je dat je kind daar goed wordt opgevangen. Je wil dat je kind zich daar kan ontwikkelen en gelukkig voelt. Dat zijn aan de ene kant heel logische eisen, maar ze zijn ook ingewikkeld. En – nog belangrijker – waar kan je aan zien of jouw kind zich prettig zal voelen op dit speciale KDV ?

Vraag naar de ervaring van anderen.

De ervaringen van andere moeders zijn heel belangrijk, maar er zit wel een gevaarlijk addertje onder het gras. Hun kinderen zijn jouw kind niet…
Dus als je met andere moeders gaat praten, vraag je dan even af of jullie dezelfde zaken belangrijk vinden. Als jij heel precies bent met voedingen en bedtijd en zij rommelt daar vrolijk mee, dan kijken jullie op verschillende manieren naar  het leven. En stellen jullie waarschijnlijk verschillende eisen aan een kinderdagverblijf…
Tip: vraag ALTIJD meerdere moeders naar hun ervaringen. Dan krijg je een leuk gemiddelde wat waarschijnlijk wel klopt.

Punten om op te letten als je in het kinderdagverblijf gaat kijken

1  Organiseren ze verschillende dag activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen? Of wordt er gezellig aan gerommeld ?

2  Wordt er elke dag zowel binnen als buiten gespeeld? En elke dag is ook als het slecht weer is…kinderen hebben buitenlucht nodig!

3  Wordt alles in groepen gedaan of mogen de kinderen ook lekker alleen spelen?

4  Is er ook ruimte voor fantasie spelletjes?

5  Doet de leiding ook spelletjes met de kinderen ? Of leggen ze alleen de spullen klaar om bv touwtje te springen of te mens-erger-je nieten?

6  Hoeveel ruimte is er voor creativiteit : dansen , zingen , tekenen ?

7  Zie je genoeg materiaal ( boekjes, puzzels, verf, potloden, verkleedkleren enzo ) voor het aantal kinderen op het kinderdagverblijf? Of heb jij thuis al meer?

8  Hoe ziet de ruimte waar de kinderen slapen eruit?

9  Zijn in de speelruimtes ook hoekjes waar een kind ( of twee kinderen) zich rustig kunnen terug trekken ( niet elk kind is een groepsdier!)

En tenslotte : vertrouw gewoon op je gezonde verstand!

Lees ook : Kinderopvang, wat kan, wat mag en wat kost het

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *