Tips om je peuter goed te laten slapen

tips slapen

een paar steen goede slaaptips Gastartikel geschreven door HappyMOMs.nl

Een peuter die ’s nachts wakker wordt of veel te vroeg wakker wordt, is voor veel ouders een bekend probleem. Lees hieronder een aantal slaaptips die ervoor te zorgen dat je peuter goed slaapt. Deze tips zijn bedoeld voor gezonde kinderen, vermoed je dat je kind om een medische reden wakker ligt, neem dan contact op met je huisarts.

Slaaptips voor de avond

  • Zorg dagelijks voor routine voor het slapen gaan – bijvoorbeeld eten, in bad, voorlezen en in bed.

  • Gun peuters de tijd om in slaap te komen. Als je peuter in bed nog aandacht probeert te trekken, laat dit dan gaan en ga niet direct weer terug naar zijn slaapkamer, maar laat hem ook weer niet uren huilen.

  • Ontdek wat voor je peuter beter werkt: de kamer helemaal stil of wat huiselijke geluiden. Sommige peuters vinden het een fijn gevoel te horen dat je dichtbij bent.org ervoor dat je kind voor het slapen gaat al wat rustiger wordt. Dus geen drukke spelletjes of te veel prikkels vlak voor het slapen gaan.

  • Als je kind steeds uit bed kruipt, nadat je hem in bed hebt gestopt, moet je sterk zijn en hem weer terug naar bed brengen. Het vergt wat geduld, maar uiteindelijk zal je kind het opgeven.

  • Als je peuter niet kan slapen, geef hem dan een speeltje of boek om nog in bed mee te spelen.

Wat te doen als je kind vroeg wakker wordt?

  • Zorg voor dikke gordijnen, zodat je kind in ieder geval niet wakker wordt door het zonlicht.

  • Zorg dat je peuter veilige speeltjes heeft om ’s ochtends mee te spelen, zo kan hij zichzelf vermaken totdat de rest van de familie wakker wordt.

  • Houd er rekening mee dat kinderen, zodra ze naar de crèche of peuterschool gaan, normaal gesproken langer slapen.

 Wat te doen als je peuter ’s nachts wakker wordt?

Als je altijd je kind in slaap zingt, leest of aait raakt je kind hier gewend aan en is het moeilijker zonder zijn ouder(s) in slaap te vallen. Dus probeer je kind eraan te wennen uit zichzelf in slaap te vallen. Accepteer dat ieder kind een andere slaapgewoonte heeft en dat niet iedereen evenveel uren slaap nodig heeft. Gemiddeld heeft een kind van 2 jaar 13 uur per slaap nodig en een kind van 3 ongeveer 12 uur. Omdat het zoveel per peuter scheelt moet je vooral op de energie van je peuter letten. Als je je kind ’s nachts wilt troosten kan je het beste een zachte stem gebruiken

lees ook eens: heeft je kind verlatingsangst

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *