Kind en hond en hondenbrokken.

hondenbrokken

Kind en hond en hondenbrokken.

Je hoort het welbekende “crunch, crunch, crunch” in de keuken, je kijkt op , je ziet de hond onschuldig in zijn mand liggen en je trekt razendsnel de conclusie dat het je allerliefste alleliefste peuter is, die zich aan hondenbrokken te goed doet.
Wat nu: ambulance bellen? Met zwaailichten?? Morgen met kind naar dietiste, want er is iets mis met z’n eetgewoontes?

Niks aan de hand.

Nee hoor, niks aan de hand! Hondenvoer ziet er toch uit als koekjes, en het ruikt ook best lekker, dus het is echt niet raar dat je ondernemende peuter dat een keertje uitprobeert. Bijna elk kind dat opgroeit met een hond, probeert wel eens een keer die hondenbrokken uit. En dat doet een kind door het in z’n mond te stoppen. Want zo testen kinderen nu eenmaal dingen uit. Ook hondenbrokken.

Gelukkig is het eten van je hond ( en je kat en je hamster ) niet gevaarlijk voor je kind. Het bevat zaken als: graan en vlees producten. Dat betekent tegelijkertijd dat je niet bang hoeft te zijn dat je kind een of ander belangrijke voedingsstof te kort komt. En daarom van ellende maar aan de brokjes van het huisdier begint.

En het ergste wat kan gebeuren is dat het allemaal niet lekker valt en je kind het uitspuugt. Naar voor je kind, maar overkomelijk. En jij moet even de rommel opruimen. ook naar. Maar ook overkomelijk…

Je moet alleen oppassen met kleine harde brokjes, daar kan een kind zich in verslikken en vervolgens stikken. Ook kan een hond agressief worden als er ineens iemand zijn eten afpakt. Dus: hou in principe kleine kinderen weg als je de hond te eten geeft. En gun de hond dat hij rustig van zijn eten kan genieten. Maar mocht je kleintje in een onbewaakt moment aan de hondenbrokken beginnen, dan is er geen reden tot paniek

Lees ook : Wanneer ze commentaar geven op je opvoeding

hondenbrokken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *