Kan een kind teveel speelgoed hebben? Een wetenschappelijk onderzoek

teveel speelgoed

Heb jij je wel eens afgevraagd: heeft mijn kind misschien niet een beetje teveel speelgoed?

Een oud gezegde zegt: alles waar TE voorstaat is fout, behalve Tevredenheid.
En in dat oude gezegde zit veel waars. Het gaat inderdaad ook op voor een dreumes ( en een kleuter ).
Ik denk dat ik nu niks nieuws vertel. Je hebt zelf ook al lang gezien, dat die kast vol speelgoed helemaal niet zo vaak bekeken wordt. Of – en dat is eigenlijk nog vervelender – ze trekken het ene na het andere speeltje uit de kast en spelen er niet echt mee. Nou , dat laatste zul je merken in dit artikel, is een duidelijk teken van teveel speelgoed….

Leeftijd speelt ook een rol

Nu moet je wel een beetje rekening houden met de leeftijd. De spanningsboog van een dreumes is nu eenmaal niet zo erg hoog. Maar als jij soms het gevoel hebt: hoe meer speelgoed hoe minder ze spelen, dan heb jij gelijk!

Een leuk wetenschappelijk onderzoek: hoeveel speelgoed heeft een kind nodig

Een stelletje wetenschappers aan de universiteit van Toledo, observeerde 36 dreumesen tussen de 18 en de 36 maanden. De kids mochten twee keer spelen in hun speel laboratorium. De ene keer  lagen er 4 speelgoedjes, de andere keer waren dat er 16.

Zoals wetenschappers betaamt, maten ze hoe lang het kind met een speelgoedje in de weer was. En op hoeveel manieren ze met het speelgoedje omgingen.

Er was een duidelijk verschil in hoe er gespeeld werd. Wanneer er 16 stuks speelgoed lag pakten de kinderen alles op, om het daarna weer weg te leggen en het volgende te pakken. Er werd niet echt gespeeld.
Tijdens de sessies waar de kinderen keuze hadden uit vier stuks speelgoed, speelden ze dubbel zo lang met een stukje speelgoed en werden de kids vindingrijker. Ze combineerden verschillende soorten speelgoed om er weer iets anders mee te doen.

Oeps, teveel speelgoed?

De wetenschappers kwamen dus tot conclusie dat de oude waarheid, alles waar TE voor staat, waar is. En geven ons ouders het dringend advies, niet al teveel speelgoed tegelijk aan te bieden.

Zo en nu ga jij vast de speelgoedkast opruimen, want nu weet jehet zeker : ze hebben teveel speelgoed! Alleen…tja wat moet je nu weg doen……….

Vraag je je wel eens af, wat je nu weer moet kopen? en wat nu eigenlijk goed speelgoed is? Dan is wat is goed speelgoed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *