Een dreumes leert niks van You-Tube

you-tube

Een dreumes leert dus helemaal niks van you-tube..

Sorry, maar mooier kan ik het niet maken. Ik ken genoeg moeders die trots zeggen : “ooooh hij weet al precies hoe het werkt hoor! Hij kan alles vinden”
Sorry lieve moeders, dat is geen leren. Dat is een trucje toepassen om te krijgen wat je hebben wil ( overigens ook niks mis mee) net zoals een dreumes weet hoe hij de koektrommel te pakken krijgt, bijvoorbeeld…

Ik zal de eerste zijn om te zeggen dat tv of tablet een eerste klas zoethouder is en dat je die als moeder ook gewoon nodig hebt. Om je een voorbeeld te geven : ik ben een tijd alleenstaande moeder geweest. Mijn dochter was toen twee jaar. Als ik wilde gaan koken, parkeerde ik haar mooi voor de tv.
Dat deed ik niet voor haar. Dat deed ik om mezelf een plezier te doen.

Een dreumes leert niks van tv of you-tube

Want onderzoek laat zien dat jonge kinderen  al vanaf 6 maanden gefascineerd zijn door de kleuren op Youtube en de bewegingen.

En dat ze vanaf 16 maanden, in staat zijn de juiste knopjes te bedienen. Maar…helaas de studie liet ook zien dat kinderen er nauwelijks extra woorden door leerden. En weet je wanneer ze wat leerden? Juist! Als de ouders ernaast zaten..

Behalve dat kinderen dus weinig leren van You-tube moet je als ouder ook nog eens goed uitkijken, wat je op je scherm haalt…Want op You tube klik je zo door naar een heleboel vervelende en soms zelfs gewelddadige filmpjes. Dat is vaak lastig te voorkomen. Maar geloof me, dat wil je voorkomen. Kijk hier voor goede tips  : veilig internetten

Maar nogmaals: kijk altijd met je kind mee ! Zeker als er Youtube gekeken wordt.

Wil je even koken, de was ophangen , of gewoon even heel rustig naar de wc? Zet dan gewoon even een door jou uitgezocht en goedgekeurd filmpje op de tv! Dan weet je zeker dat je dreumes geen narigheid te zien krijgt.

lees ook : als dreumessen ruzie maken

6 antwoorden
 1. Stefaan De Winter zegt:

  Ik zit veel op de smartphone maar leg die bewust af en toe aan de kant en vind het verchrikkelijk hoeveel kinderen op restaurant of terrasjes gesust worden met een ipad. “Dan zijn ze stil”. Waarom kunnen ze niet buiten in de speeltuin gaan spelen en zich uitleven. Ik voel me nu zo een grumpie oud mannetje maar ik vind dat kinderen veel te veel stil zitten achter die tablet in hun cocon!

  Beantwoorden
 2. Bryan zegt:

  Ik denk dat het vooral de kunst is om een juist evenwicht te vinden. Want You-tube kan ook heel educatief zijn. Zo heeft mijn zusje al veel knutselwerkjes gemaakt nadat ze deze op You-Tube heeft gezien. En ok je kan dat ook uit een boek lezen, maar dat is toch anders.

  Beantwoorden
 3. Balou zegt:

  Vaak vind ik het ook gewoon erg om te zien, ouders die hun kleine maar achter de Ipad zetten en verder er geen aandacht aan besteden… soms denk ik was het nog maar vroeger.. woordjes leren van papa en mama en uit boekjes!

  Beantwoorden
 4. Kool Family zegt:

  Ik zet mijn kinderen ook niet vaak voor YouTube en dergelijke, maar ik ben er wel van overtuigd dat kinderen overal uit leren en dat smartphone dingetjes wel beter zijn dan gewoon televisie.

  Beantwoorden
 5. Kool Family zegt:

  Ik zet mijn kinderen ook niet vaak voor YouTube en dergelijke, maar ik ben er wel van overtuigd dat kinderen overal uit leren en dat smartphone dingetjes wel beter zijn dan gewoon televisie omdat het toch iets interactiever is…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *