Begint je bevalling te vroeg?

bevalling te vroeg

Begint bevalling te vroeg??

Een bevalling kent geen spoorboekje, dus het is lastig te zeggen of een bevalling te vroeg of te laat begint…Maar tussen de 40 en de 42 weken is toch wel de normale tijd.. Het is- in mijn ervaring tenminste – afhankelijk van het ziekenhuis en/of de verloskundige wanneer men tot maatregelen bij een te late bevalling over gaat. Een te vroege bevalling houdt zich natuurlijk aan geen enkele regel…

Waaraan herken je een te vroege bevalling?

Ik kan me nog goed herinneren dat ik, toen ik de eerste keer zwanger was voortdurend dacht dat de bevalling NU begon. Vals alarm uit eindelijk was ik 2 weken over tijd….Dus maak jezelf niet gek!

Met dit lijstje kun je jezelf misschien geruststellen. Wanneer je deze tekenen bemerkt dan kan je misschien te vroeg aan het bevallen zijn.

– Je bent minder dan 37 weken zwanger, met 37 weken bevallen is vroeg, maar niet TE vroeg.
– Je hebt minstens een uur weeen. Let op, we hebben het over weeen, niet over harde buiken ( je zou niet de eerste zijn die die vergissing maakt )
– De weeën komen elke 5-10 minuten terug Als je het gevoel hebt dat de weeen om de 5-10 minuten terug komen, pak dan een klok en controleer het. is het echt zo? Dan is er kans dat je bevalling te vroeg begint.
– De weeën houden 30 seconden aan en blijven een uur lang terug komen. Zie hier boven…
– Een vaginaal onderzoek door arts of verloskundige toont aan dat je baarmoedermond meer dan 2,5cm ontsloten is en al voor meer dan driekwart verstreken.

In twee derde van de gevallen blijkt dat bij de vrouwen die denken dat de bevalling begonnen is, dit niet het geval is. Maar als je niet zeker van je zaak bent: raadpleeg dan ALTIJD een arts! Beter be safe as sorry!

lees ook: Hormonen en bevalling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *