Een bevalling met Hypnobirthing , wat houdt dat in?

hypno birthing

Een bevalling met Hypno Birthing, wat houdt dat in?

Als je je aan het orienteren bent op je bevalling, kom je allerlei methodes tegen. Sommigen zullen bij je passen ander niet.
Een bevalling via HypnoBirthing is nIet erg bekend, we hopen dat je aan onze uitleg genoeg hebt om te bepalen of je hier rmeer van wil weten, of niet.

Hypno birthing is zowel een techniek als een filosofie.

De filosofie gaat ervan uit dat alle baby’s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden.

Voor de moeder mag de bevalling geen nare en pijnlijke zaak zijn. Als ze fysiek, mentaal en spiritueel goed voorbereid is kan ze tijdens de bevalling een gevoel van blijdschap ervaren. Daardoor kan ze haar kind rustiger, comfortabeler en zelfs vaak zonder pijn op de wereld zetten.

De uitgangspunten van Hypno Birthing zijn:

Baren is een natuurlijke, normale en gezonde menselijke ervaring. Het lichaam van de vrouw is geschapen om zwanger te worden, een kind te dragen en te baren. Omdat er niets ontbreekt of mankeert aan haar lichaam, moet het kunnen doen waarvoor het gemaakt is. Als er geen sprake is van speciale omstandigheden, hebben gezonde vrouwen en hun gezonde baby’s recht op de zorg. Zorg die past bij hun gezondheid van dat moment.

Als er zich geen speciale omstandigheden voordoen, moeten gezinnen die kiezen voor een natuurlijke geboorte zonder medische ingrepen, ondersteund worden in hun beslissing. Ze zouden aangemoedigd moeten worden door steun en voorlichting. Om de geboorte te zien als een positieve, natuurlijke en zelfs vreugdevolle ervaring.

Voorbereiden  op de bevalling

Gezonde vrouwen die zich voorbereiden op de geboorte, moeten gevrijwaard blijven van bangmakerij. En intimiderende discussies over afwijkingen en gevaren als daar geen enkele medische noodzaak voor is.

Vrouwen, hun partners en hun baby’s moeten beschouwd worden als de hoofdrolspelers in deze zeer belangrijke ervaring. Ze hebben er recht op dat er naar hen geluisterd wordt. En dat ze erkend worden als een wezenlijk onderdeel van het geboorteteam.

Een normale, ongecompliceerde geboorte moet zich kunnen ontwikkelen in haar eigen tempo, zonder daarbij gehinderd te worden. Wanneer de omstandigheden het toelaten, moet de ene of de andere ouder desgewenst de baby kunnen „ontvangen”.

Zwangere stellen moeten worden aangemoedigd vragen te stellen. En hun wensen of zorgen kenbaar te maken. Ze hebben recht op antwoorden van hun zorgverleners die hun vertrouwen en zelfvertrouwen als ouders vergroten. Dreigementen, sarcasme of intimidatie horen niet thuis in een goede relatie tussen ouders en zorgverleners.

Pasgeboren baby’s zijn senstitief

Het is bewezen dat ongeboren en pasgeboren baby’s bewuste, sensitieve en gevoelige mensjes zijn. Die nauw betrokken zijn bij zwangerschap en geboorte. Zorgverleners zouden hun best moeten doen om aan hun behoefte aan veiligheid en comfort tegemoet te komen. En het belang van de ouder-kindrelatie te respecteren.

De zorg tijdens het geboorteproces moet uitsluitend gebaseerd zijn op het welzijn en de behoeftes van moeder en baby en niet op tijdsdruk of persoonlijke behoeftes van zorgverleners of de organisatie van het ziekenhuis.

Routines, ongefundeerde procedures, testen en medicatie zouden tijdens de zwangerschap en het geboorteproces van gezonde moeders vermeden moeten worden, behalve als er een aangetoonde medische noodzaak is.

Zwangere gezinnen moeten erop kunnen vertrouwen dat de informatie van zorgverleners over medicatie of ander ingrijpen op waarheid berust. En dat deze pas verteld wordt nadat de prognose van de vrouw zorgvuldig bekeken is. En als de voor- en nadelen zorgvuldig zijn afgewogen. De zorgverlener moet erop kunnen vertrouwen dat haar/zijn advies zal worden opgevolgd indien er zich speciale omstandigheden voordoen.

Vrouwenlichamen en in het bijzonder hun vagina zijn heilig; zwanger of niet zwanger. Routineonderzoek, onnodig gepor en aanraking moeten vermeden worden als er geen medische noodzaak is.

Families die als hoofdrolspelers worden beschouwd bij de geboorte en die de gelegenheid krijgen een goede vertrouwensband op te bouwen met hun zorgverlener, zullen zeer waarschijnlijk niet kwaad of met een gevoel van verraden te zijn op de geboorte terugkijken.

Hypno Birthing wordt net als zwangerschapsgymnastiek en ander methoden om je voor te bereiden op je bevalling als cursus gedurende een aantal avonden gegeven.
Het is schrijfster dezes niet bekend of deze vorm van zwangerschaps begeleiding veel voorkomt in den lande

lees ook: de kracht van hypnobirthing 

bron : wikipedia

 hypno birthing

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *