keizersnee op video

Met heel veel dank aan het Catharina Ziekenhuis: keizersnee op video.

 

Video keizersnee van het Chatarina ziekenhuis

Bevallen met een keizersnee. Het is vaak het schrikbeeld van veel vrouwen: moeten bevallen met een keizersnee. Aan de andere kant, er zijn ook vrouwen die er de voorkeur aangeven, in de verwachting dat het minder pijnlijk zal zijn. Er wordt nogal wat over afgeschreven. Ik ben een ervaringsdeskundige: nr 1 kwam via die keizersnee ter wereld , nr 2 koos voor de natuurlijke route. Is het ene minder pijnlijk dan het ander? Ik kan het niet zeggen. Wat ik me van beiden herinner is de ontzettende pijn van de weeën. En bij beiden heb ik achteraf behoorlijk wat tijd nodig gehad om te herstellen. En dat terwijl ik een fit mens ben: nooit ziek. Het voordeel van een natuurlijke bevalling boven de keizersnee was wel dat ik bleef waarnemen wat er gebeurde. Tijdens de operatie kan dat niet, er stond een schot tussen mij en mijn onderbuik. En dat was maar goed ook, ik ben niet zo’n held… Maar ik heb dus nooit gezien hoe mijn oudste ter wereld is gekomen. Daarom ben ik zo blij met het filmpje wat we nu hebben. Ik moest even diep ademhalen, maar nu heb ik een keizersnee gezien ! Met heel vel dank aan het Catherina Ziekenhuis

Per jaar worden in het Catharina Ziekenhuis ruim 300 baby’s geboren door middel van een keizersnede. Voor een goede voorbereiding op een keizersnede, adviseren wij u om deze voorlichtingsfilm te bekijken. In de film komen alle aspecten van een keizersnede aan de orde. Mocht u na het zien van de film nog vragen hebben, neem dan contact op met polikliniek gynaecologie van het Catharina Ziekenhuis.

En vanzelfsprekend neem jij ook contact op met je verloskundige of gynacoloog wanneer je iets hebt gezien, wat je ongerust maakt.

 Lees ook: Bevallen zoals jij dat wil

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *