De kracht van hypnobirth.

zwangerschapssymptomen

Bevallen met hypnobirth

De kracht van Hypnobirth

Steeds meer bewuste ouders in Nederland kiezen voor Hypnobirth in plaats van een reguliere zwangerschapscursus. Dit komt omdat Hypnobirth een hele krachtige methode is om op een fijne en soepele manier te bevallen. De oefeningen zijn makkelijk, toegankelijk en ook leuk voor de ‘nuchtere partner’.

‘Hypnose’ klinkt voor sommigen wat zweverig, maar niets is minder waar. Bij Hypnobirth wordt gewerkt met de sturende kracht van het sterke brein. Door angsten en spanningen om te zetten in positieve overtuigingen, merken de deelnemers al snel dat ze controle krijgen over het bevallingsproces.

Het lijf is soepel en sterk en gemaakt om een kindje te baren. Waarom zouden we dan geloven dat we nare complicaties krijgen. En waarom zou dat het allemaal heel ingewikkeld moet zijn? Ook als er wel sprake is van een medische indicatie, is Hypnobirth ontzettend geschikt om de situatie naar eigen hand te zetten.

Eigen ervaring met hypnobirth

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Hypnobirth van Mucha Mama mijn leven heeft verandert.

De meest belangrijke en indrukwekkende gebeurtenis ooit, de geboorte van mijn eerste zoontje, heb ik zelf kunnen sturen door deze techniek. En dat terwijl ik enorm verdwaald was geraakt in het web van alle medische en zeer beangstigende verhalen rondom bevallen.

Mijn vriend, een nuchtere professional, wist mij vol zelfvertrouwen te begeleiden. Ondanks medische problemen gedurende mijn bevalling kon ik toch in mijn kracht blijven en hielden wij samen controle over de bevalling.

Doordat de docenten van Mucha Mama de technieken heel persoonlijk afstemmen, leren de zwangere vrouwen te vertrouwen op hun intuïtie. En op de kracht van hun lijf. Dit zorgt voor zelfvertrouwen en een bewustwording van zowel de zwangere als haar partner. Dat alles leidt tot een betere basis voor een soepele en positieve bevalling.

Er worden geen garanties gegeven, dan kan natuurlijk nooit bij een bevalling. Maar de leraren van Mucha Mama helpen de stellen wel om meer controle over de eigen gedachten en het lijf te hebben. Daardoor dus ook over de bevalling.

Hoe beter mentaal voorbereidt, hoe soepeler het verloopt. Zo werkt het ook bij sport of in de zakenwereld. Als je tijdens het rennen van een marathon al uitgaat van verlies, weet je zeker dat je het einde ook niet gaat halen. Terwijl als je overtuigt bent van positieve resultaten, je juist wel de eindstreep met gemak behaalt.

Ik heb de cursus zelf als enorm inspirerend, variërend, en als een ‘spa dag’ voor de zwangere mind ervaren. Misschien is Hypnobirth ook wel wat voor jou? Kom naar een grais informatie bijeenkomst of schrijf je in voor een cursus via : www.muchamama.nl/iris mail

lees ook : waterbevalling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *