Je baby in maand 3 (week 9 t/m 12) Baby en Kind special

de ontwikkeling van je baby in maand 3

Lees alles over de ontwikkeling van je baby in maand 3 week 9 t/m 12 Hoofd en schouders van je baby gaan nu omhoog. Blijf zorgen voor huid op huid contact  En kijk: je kind zoekt contact met je.

De ontwikkeling van je baby in maand 3: week 9

Je baby herkende je al, sinds hij een paar daagjes oud was, maar nu kan hij het echt laten merken. Meer dan de helft van baby’s van deze leeftijd laten duidelijk zien dat ze hun ouders herkennen. Je baby begint nu ook te glimlachen tegen vreemden, vooral als ze hem recht aankijken of tegen hem gaan praten, maar hij is nu goed in staat te onderscheiden wie wie is. En wie hij het leukst vindt!
Je baby zoekt oogcontact met je, zoekt je in een kamer, beweegt opgewonden met z’n armen als hij je ziet, glimlacht naar je. En ook je geur herkent hij.

ontwikkeling van je baby in maand 3

ontwikkeling van je baby van week tot week maand 3

de ontwikkeling van je baby in maand 3: week 10

Babies vinden het heerlijk aangeraakt te worden. Ze groeien en bloeien erop.
Aanraking is wezenlijk voor hun ontwikkeling. Alle huid−tegen−huid contact helpt niet alleen om de band tussen ouder en kind te versterken, het troost ook wanneer je baby uit z’n doen is en geeft rust als je baby onrustig is. Voedt je baby’s behoefte aan aanraking door het gebruik van zachte stoffen, maar let op, want de kleine zal waarschijnlijk proberen alles “op te eten”.

Beweging

Je baby kan nu met z’n armen zwaaien en trappelen met de beentjes. Omdat de knie en heupgewrichten flexibeler worden, worden z’n”schoppen” ook steviger. Houd je baby maar eens rechtop met z’n voeten op de grond en voel hem duwen!
Hij kan nu ook z’n handjes bij elkaar krijgen en vingers open en dicht doen. Stimuleer de oog−hand coördinatie door hem een speeltje voor te houden. En kijk of hij z’n handjes uitsteekt om het te pakken. Een speeltje pakken is echt een mijlpaal. En als hij dat kan, zorg er dan voor dat de mobiel boven het bedje, uit zijn bereik hangt!

ontwikkeling van je baby in maand 3

ontwikkeling van je baby van week tot week maand 3

De ontwikkeling van je baby in maand 3: week 11

Je baby begint conclusies te trekken over de wereld om hem heen. Alles wordt even nieuwsgierig bekeken, ook zijn eigen spiegelbeeld…
Zet een − liefst onbreekbare − spiegel voor hem. Je baby realiseert zich nog niet dat hij naar zichzelf zit te kijken (dat gebeurt pas in het 2de jaar), maar dat hindert niks! Hij vindt het echt enig om naar zichzelf te kijken. Let maar eens op hoe hij begint te lachen.

Slaap

Dit is de tijd dat de meeste babies hun slaapritme hebben, hoewel…er zijn ook genoeg babies die dat pas in de 6de maand doen. Maar met een beetje geluk haalt je baby nu iedere nacht 6 uurtjes. Twee slaapjes overdag zijn nu normaal.

Contact met jou !

Je baby is dol op contact met jou. Het kan best zijn dat hij ophoudt met op z’n duim te zuigen of z’n fles te drinken, alleen maar om je stem te horen. Door tegen hem te praten en te kirren, maak je niet alleen contact met hem, maar geef je hem ook de kans met jou te communiceren. Wacht maar af: hij gaat je “antwoorden”

de ontwikkeling van je baby in maand 3

ontwikkeling van je baby van week tot week maand 3

de ontwikkeling van je baby in maand 3: week 12

Beweging

Je baby kon z’n hoofdje al optillen als hij op z’n buik lag. Maar nu begint het echte werk! Hoofd en schouders komen omhoog en echte atleten draaien zich van de buik op de rug! Je kunt je baby stimuleren door als hij op z’n buik ligt een speeltje naast hem te houden, wie weet wil hij het zo graag hebben dat…hij omrolt om het te pakken. Maar rustig aan, het is geen wedstrijd. Kan hij het nu niet? Dan vast wel volgende week.

Contact met anderen

Als je bezoek hebt vindt hij het leuk om anderen te zien, babies, huisdieren, volwassenen. Hou hem ook fijn veel bij je, maar bedenk, je kindje kan wat kieskeuriger worden over het gezelschap. Eerst even wennen bij papa of mama op schoot werkt vaak het beste.

Lees verder in : baby maand 4

de ontwikkeling van je baby in maand 3

ontwikkeling van je baby van week tot week maand 3

lees ook eens op: Kidsspot

Wil je alles weten over de ontwikkeling van je baby van week tot week? klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *