Acht tips voor de nieuwe papa.

nieuwe papa

Als de baby er is, gaat er heel veel aandacht naar de nieuwe wereldburger. Terecht ! Elke geboorte is een wonder en daar mag iedereen best even stil bij staan.De volgende in de lijn van aandacht is de moeder. Ook terecht! Baren is een heel karwei ! En als de kraamvisite dan uit ge oooh-d en aahh-d is, dan is het de beurt van de nieuw papa. En die moet het vaak doen met “Goed gedaan, jongen !”

Ook voor de nieuwe papa is de wereld veranderd

We staan er misschien niet vaak genoeg bij stil, dat ook de nieuwe papa even moet wennen aan zijn rol, dat ook zijn leven een heel belangrijke wending heeft genomen. Dus….tijd voor tips voor de nieuwe papa.

 • Intuïtie
  laat je niet wijsmaken dat er zoiets is als moederlijke intuïtie. Niks van waar ! Er is ouderlijke intuïtie ! Jij kan het ook. Hoe ? Ontspan en kijk naar je kind. Dan komt de rest vanzelf..
 • Ga vanaf dag 1 op pad met je baby!
  Frisse buitenlucht is gezond, voor vader en kind. Neem vanaf dag 1 je kind mee naar buiten, al is het maar een kwartiertje. Geniet van de frisse lucht en je baby.
 • Doe het nachtwerk

  Je denkt misschien: ik moet morgen werken, zij is de hele dag thuis…Ik draai me nog een keertje om als er gevoed wordt…NIET DOEN. Ja gebroken nachten zijn vermoeiend. Maar ze zijn ook heel, heel bijzonder…Midden in de nacht, alles is stil en daar zijn jullie twee: vader en kind…

 • Knuffel, knuffel, knuffel en….
  knuffel nog een beetje meer. Je kan je kinderen nooit genoeg knuffelen. En over een paar jaar, knuffelen ze jou!
 • Luister naar jezelf
  In tip een hadden we het al over je intuïtie. Die heb je zeker nodig als er iets aan de hand is. Want als je kind verkouden is, niet goed drinkt, niet genoeg lacht, niet genoeg weetikveel, dan krijg je aan alle kanten goede raad. Dat is fijn en goed bedoelt, maar laat je er niet door gek maken. Gebruik alleen advies waar jij zelf in gelooft
 • De tijd vliegt
  Ja kinderen kunnen heel erg vermoeiend zijn , en soms zelfs even niet leuk. Maar hou je voor ogen: de tijd vliegt. Die kindertijd is zo voorbij: dus probeer er zoveel mogelijk van te genieten
 • Powernap
  Neem gerust stiekem een powernap ! Ze helpen !
 • Plan een date met de moeder
  Je bent niet alleen vader en moeder: je bent ook man en vrouw. Plan zo snel mogelijk een avondje uit. Dat hoeft de eerste keer niet lang te zijn ( dat durven de meeste moeders ook niet en is met borstvoeding geven ook wat lastig ) maar al ga je er maar even samen uit, voor een pizza of een burger…Je zal zien, dat doet jullie allebei goed.
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *