babyhap met pastinaak. vanaf 6 maanden

babyhap met pastinaak

Babyhap met pastinaak: kan dat? Jazeker!

Lange tijd hoorde de pastinaak bij de vergeten groenten. Ik had er 15 jaar geleden wel eens van gehoord, maar dat was het dan ook wel.
Toen ik tuinvrouw werd in het Archeon, leerde ik ze voor het eerst kennen. En ik was gelijk om. Pastinaak is lekker! Gelukkig kan je het nu overal krijgen.

Het is vreemd dat deze wortel zo lang in het vergeten is geweest. Het is een oud en oer-Hollandse wortel. Wist je dat in de beroemde Leidse hutspot ( uit 1574) pastinaak zat en helemaal geen aardappelen? Die kwamen pas 100 jaar later – met dank aan Columbus – ons land binnen en werd pas 100 jaar later populair ( in het begin wilden mensen die rare knollen echt niet eten)

Terug naar de babyhap met pastinaak.

Pastinaak heeft een zoete ietwat anijs achtige smaak. Het meest eenvoudige pastinaak hapje maak je als volgt: schil een pastinaak, snij hem in stukjes en pureer hem. Geen zout erbij, maar dat wist je al, van alle andere babyhappen

Een iets gecompliceerdere babyhap met pastinaak:
Was en schil de pastinaak, snij hem in stukjes en leg hem in een ovenschaal
Giet daar wat olie overheen en zet ongeveer een kwartier in de oven ( ongeveer 180 graden)
Pureer de gare stukken.
Feitelijk net zoals je aardappelen uit de oven maakt.

Let wel even op: de tijden en hitte is plusminus, de ene pastinaak is veel dikker dan de ander!

Babyhap met pastinaak: variaties

Natuurlijk kan je je babyhap met pastinaak ook opleuken. Een aantal tips:

Variaties met vlees/vis

Wanneer er al vlees en vis op het menu staan, kan je pastinaak puree ook prima vermengen met wat kip of kabeljauw.

wil je nog veel meer weten? ga terug naar Maak je eigen babyhap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *