babyhap met aubergine, vanaf 8 maanden

babyhap met aubergine

Babyhap met aubergine, dat kan vanaf 8 maanden

Ik weet zeker dat een aubergine niet de eerste groente is waar je aan denkt wanneer je een baby hap maakt. Sterker nog , ik denk dat als jij iets voor jezelf en de rest van het gezin kookt en er zit aubergine in, je voor de baby iets anders kookt.

Helemaal niet nodig. Vanaf acht maanden kan je aubergine prima als babyhap serveren, geen enkel probleem. Hoewel: toch even een kleine waarschuwing: een heel enkel keertje kan een aubergine bitter smaken. Geef een babyhap met aubergine dus nooit aan je baby zonder dat je het eerst zelf hebt geproefd!

Kies de goede aubergine

Hoe vind je een goede aubergine in die enorme bak paarse gevallen?
Nou dat is niet zo moeilijk:
Pak een aubergine en druk er zachtjes met de achterkant van je duim tegen.
En nu opletten:

Veert het vruchtvlees terug, dan is het een rijpe
Blijft er een deuk in de aubergine, dan is hij onrijp
Kan je er helemaal niet in duwen: liggen laten, deze aubergine was te vroeg geplukt en zal niet verder rijpen

Kan je aubergine bewaren?

Ja, maar niet lang, leg hem in de groente la van je koelkast. En snij hem niet vast voor het gemak in stukjes, die worden bruin en oneetbaar!
Je kan een aubergine niet meer dan enkele dagen goedhouden, eet hem dus maar snel lekker op.

Moet je een aubergine schillen?

Nee hoor dat hoeft niet perse. Bij alle groenten en fruit zit de meeste vitaminen direct onder de schil! Zeker als je een verse aubergine hebt, met een mooie gladde schil, mag je die ook gewoon wassen en in kleine stukjes snijden

Babyhap met aubergine, hoe maak ik het klaar

Dat is zo ontzettend eenvoudig:

  • Schil de aubergine
  • Snij haar in stukjes
  • Kook de stukjes in een bodempje water
  • Prik er af en toe met een vork in om te kijken of de stukjes zacht zijn
  • Als ze gaar zijn, giet je het water in een beker
  • Pureer de aubergine met een blender en gebruik wat van het kookwater als het niet smeuïg genoeg is.

Alternative methode

  • Prik de aubergine in met een vork.
  • Leg hem in een oven die je hebt voorverwarmd tot 200 graden
  • Laat hem daar 30-40 minuten liggen
  • Snij hem open, en schraap het vruchtvlees uit de schil.

Nu kun je je baby heerlijk de aubergine laten proeven. Begin met een lepel met een kleine hoeveelheid, zodat je baby langzaam aan de smaak kan wennen. 

Hooo! Wacht leg nog 2 aubergines ernaast: want je hebt nu de basis voor babaganousch!

lees ook eens: baby hap met fruit voor je baby van 8 maanden
of maak eens :babyhap met linzen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *