Hoe lang duurt het voor je zwanger bent?

zwanger worden

Dat is een heel lastige vraag, die bijna niet te beantwoorden is. Het hangt van zoveel verschillende factoren af, dat het bijna koffiedik kijken wordt om op een antwoord te geven op de vraag hoe lang het gaat duren, voor jij zwanger bent.

Gelukkig zijn er wel een paar handvaten te geven, waarmee je een beetje kan bepalen hoe lang het duurt voor je zwanger bent.

Wat cijfers met betrekking tot zwanger worden.

* Van alle 100 koppels die “ervoor gaan” worden er 20 direct in de eerste maand zwanger . Dat zijn de bofferds, je ziet : het zijn er maar weinig.

* 70 koppels kunnen binnen een half jaar aankondigen dat er een kindje op komst is.

* Na een jaar zijn 84 koppels zwanger.

* Van de niet zwangeren in het eerste jaar, zal nog de helft zwanger worden in het tweede jaar.

Gemiddeld ( en grofweg genomen) is je kans dus 1 op 5 om direct zwanger te worden. Hoe lang het gaat duren voor je hangt vervolgens van de volgende factoren af: zoals leeftijd, gezondheid, je menstruatiecyclus en….gewoon ouderwets: geluk hebben.

Het is logisch dat je, wanneer jullie eenmaal die enorme beslissing hebben genomen dat er een kindje mag komen, vol ongeduld uitkijkt naar het moment dat je dan ook daadwerkelijk zwanger bent. Laat je niet uit het veld slaan als dat niet direct lukt! Bij maar weinigen is het in een keer raak !

lees ook: 10 tips om je te helpen zwanger te worden

Welke factoren bepalen hoe lang het duurt voor je zwanger bent?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is ook gewoon een kwestie van geluk, maar daarnaast spelen er bij het zwanger wordenwel een paar factoren mee, waar je aandacht kan geven.

1) Je leeftijd

Je kan natuurlijk je leeftijd niet veranderen, was het maar zo’n feestje.

Maar leeftijd beïnvloed wel je vermogen om zwanger te worden.

Het meest vruchtbare ben je in het begin van je 20-er jaren, na je 30 ste neemt je vruchtbaar heid langzaam af. Om rond je 35 ste ineens echt te verminderen. Rond je 40ste worden nog 40 % van de vrouwen op een natuurlijke manier zwanger, maar met 43 jaar is dit ineens nog maar 2%

Natuurlijk zijn er veel vrouwen die rond hun 40ste nog een kind krijgen: je hoeft van deze cijfers nu echt niet direct wanhopig te worden. Maar hou wel in gedachten dat wanneer je al wat ouder bent, het wat langer kan duren voor je zwanger bent.

2) Hoe vaak heb je seks?

Het klinkt wel heel flauw, maar zonder seks, geen kindje. Het algemene advies is 2 tot 3 keer per week gedurende de hele maand. Elke dag zou nog beter zijn, maar als je iets niet moet doen is het vrijen omdat het moet. Dan kan je beter je uitzoeken wanneer je ovulatie is, en de pogingen rond die dagen concentreren.

Voor degene die heel erg hun best doen, is een waarschuwing op zijn plaats: al te vaak klaar komen kan de kwaliteit van het mannelijk sperma negatief beïnvloeden. Om de dag is dus echt het beste als je graag zwanger wil worden.

3) Je normale gezondheid en levensstijl

Dit is eigenlijk het enige gebied waar jij nog een beetje invloed op hebt, op hoe lang het duurt voor je zwanger wor

Een gezond leven

Een beetje gezond leven kan echt een boel verschil maken, niet roken , niet drinken. Van deze twee is roken echt dat wat je moet laten ( makkelijker gezegd dan gedaan, heus ik weet er alles van) Het is helaas bewezen dat het effect heeft op de levensvatbaarheid van je eitjes..

Overigens: ook manlief zou moeten stoppen..

Over drinken is men minder uitgesproken, je zou het niet moeten doen, maar menig vrouw die zwanger wil worden, beslist dat af en toe een wijntje geen kwaad kan. En dat is ook zo, als je maar niet drinkt gedurende de 2 weken dat je zwanger zou kunnen zijn.

Gelukkig hoef je niet in je eentje aan de sapjes: ook mannen wordt afgeraden in deze periode veel te drinken. Drank heeft beslist een negatieve invloed op het sperma. Net als ( geloof het of niet ) te strakke onderbroeken. Echt waar laat manlief fijn het zaakje luchtig houden in een boxershort: te warme ballen, maken het sperma sloom ( en dat moeten we nu net niet hebben)

Kortom, pappa-to-be draagt zeker zijn steentje bij aan het zwanger worden

Hoe lang duurt het voor je zwanger wordt? Je ziet het hang van heel veel factoren af . Veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *