27 weken zwanger

27 weken zwanger

Week 27 is de week in je zwangerschap dat je kindje je “volgt”: als je je hand op je buik legt en daarna verplaatst komt je kind je achterna

Hoe groot is de baby in week 27?

Je baby is nu 36 cm, zo groot als een bloemkool!

27 weken zwanger, hoeveel maanden is dat?

Je zit nu in de zesde maand

Je baby als je 27 weken zwanger bent

Je kindje is nu 35 cm en 820 gram en heeft de ruimte niet meer om de beentjes te strekken. Natuurlijk doet hij dat nog wel af en toe wat ervoor zorgt dat jij een flinke por krijgt. Wel kan de baby nog lekker duikelen.
Als je je hand op je buik legt kan het zijn dat je baby daar naartoe zwemt, verplaats je je hand dan volgt hij. De verloskundige kan vanaf nu meestal goed voelen waar het hoofd en de billen liggen.
Je baby krijgt trommelvlies
Sommige baby’s krijgen vanaf nu af en toe de hik, gezellige kleine bubbeltjes in je buik en niet iets om je zorgen over te maken
Je baarmoeder zit zo hoog dat hij tegen je maag aan drukt, dit kan voor vervelende brandend maagzuur zorgen.

Hoe voel je je als je 27 weken zwanger bent?

Doorslapen wordt zo langzamerhand moeilijk met die dikke buik.
En die buik groeit nu ook nog eens met een vaartje van bijna 500 gram per week.
Je kan last krijgen van rusteloze benen, onderschat dat niet, dat is echt een naar gevoel

Wat is brandend maagzuur

Misschien heb je al maanden last van brandend maagzuur. Door het veranderen van de hormoonhuishouding verslapt de spier tussen de maag en slokdarm, waardoor er maagzuur in de slokdarm terecht kan komen. Dit verzorgt in de eerste maanden de zuurbranden.
Naarmate je langer zwanger bent (bij ongeveer 7 maanden zwangerschap) komt er druk op je maag door je grote baarmoeder, hierdoor wordt het maagzuur naar boven gedrukt, naar de slokdarm of keel.
Soms wil het helpen om je eetgewoontes aan te passen. Niet te pittig eten, kleinere porties, citrusvruchten willen vaak ook voor “het zuur” zorgen. Het drinken van koolzuurhoudende dranken helpt vaak ook niet mee.
Mocht dit allemaal niet helpen dan kan je overleggen met je verloskundige of eventueel navraag doen bij de drogist/apotheker, er zijn een aantal geneesmiddelen verkrijgbaar die je met een gerust hart kunt nemen tijdens je zwangerschap.
Maak je liever geen gebruik van geneesmiddelen dan zou je ook kunnen proberen of voor jou lauwe melk of vanillevla werkt, veel mensen hebben hier veel baat bij.

Checklist: week 27 van de zwangerschap

Geen belangrijke zaken deze week: zorg goed voor jezelf!

Lees verder 28 weken zwanger

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

meer info

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *