Taarten bakken met mijn creatieve dochter

creatief

Creatief bezig zijn vind ik leuk, zo heb ik verschillende hobby’s. Ik haak graag, hobby wel eens wat achter de naaimachine, maar ook lekkere taarten bakken doe ik graag.
Allemaal dingen, die ik naar mijn inziens niet echt van een van mijn ouders heb meegekregen.
Mijn oma kon heel goed breien, maar dat heb ik helaas nooit van haar kunnen leren.
Ik zag mijn moeder wel eens achter de naaimachine zitten of we maakten samen een kwarktaart als er een gezinslid jarig was, maar dat kan je niet echt  taarten bakken noemen.
De creatieve hobby’s die ik heb, heb ik mezelf aangeleerd, maar heel creatief vind ik mezelf niet. Mijn kinderen daarin tegen…

Creatieve kinderen

Ik vind mijn eigen kinderen best creatief, als er een pakketje wordt bezorgd, ben ik binnen een mum van tijd de doos al kwijt aan een van de kinderen. Ze maken er altijd wat moois van. Vooral mijn zoon is dol op kartonnen doosjes.
Met zijn rijke fantasie maakt hij er de leukste dingen mee. Van een hol voor de dinosauriërs tot een garage voor de auto’s tot een huis voor de Playmobil. Ook als we in de supermarkt bij de ingang de bak met lege dozen voorbij lopen, neemt hij er vaak een mee omdat hij weer iets bedacht heeft om te maken.
Geef hem wat stickers, papier, lijm en een schaar en hij kan zich een hele tijd bezig houden met zijn zelf bedachte knutsel project.

Samen taarten bakken

Mijn 8 jarige dochter is op haar eigen manier ook heel creatief. Meestal heeft ze even een klein voorzetje nodig en bedenken we samen iets wat ze kan gaan doen.
Als ze eenmaal een idee heeft, speurt ze eerst internet af op de tablet om opzoek te gaan naar voorbeelden, die ze dan na maakt. Zo kijkt en tekent ze regelmatig leuke tekeningetjes aan de hand van een tekenfilmpje op YouTube of versiert ze happy stones.

Daarnaast heeft ze ook, net als haar mama, het taarten bakken ontdekt. Ze is regelmatig in de keuken te vinden om een lekkere taart, cake of koekjes te maken.  Met een pakje kant en klare mix of met een recept uit het bakboek dat ze vorig jaar cadeau kreeg. En daarna de cakejes of koekjes versieren hoort ook bij haar creatieve pakproces.
Niet zo goed voor mama haar lijn, maar wel erg lekker!

Wat voor creatieve hobby’s heeft jou kind?

Wil je meer van mijn leven als werkende moeder lezen? Kijk dan ook eens op mijn blog : Mamajezzblog

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *