Hoe reageren moeders bij ziekte?

kind ziek

Kind ziek ?  Hoe reageren moeders ?

Een onderzoek naar het gedrag van moeders bij een ziek kind

Voor  het onderzoek, dat is uitgevoerd door Kaz Europe, de fabrikant van onder andere Braun thermometers, werden ruim 4000 vrouwen ondervraagd tussen de 24 en 45 jaar.
De vrouwen kwamen uit Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Een kwart van de geïnterviewde is Nederlands.
Hieronder laten we de uitkomsten van het onderzoek zien

Contact met de huisarts

Nederlandse moeders nemen bij ziekte van hun kind slechts in 5 procent van de gevallen contact op met de huisarts. In andere Europese landen grijpen ouders veel sneller naar de telefoon.
Misschien hebben eenvoudig weg de afstanden hier mee te maken. In ons land ben je altijd wel binnen een half uur op een huisartsen post. In Frankrijk en Duitsland, waar de afstanden veel groter zijn , nemen moeders waarschijnlijk minder risico’s.

Temperatuur

De meeste Europese moeders meten bij een ziek kind eerst de temperatuur op (gemiddeld 59 procent). In tegenstelling tot de Nederlandse moeder neemt bijna de helft van de Franse moeders daarna contact op met de huisarts. Terwijl  in het Verenigd Koninkrijk geeft de helft van de moeders een ziek kind bijna direct een pijnstiller; in Nederland is dat slechts 10 procent. Britse en Duitse moeders geven hun kinderen veel meer te drinken dan Nederlandse moeders.

Oor

Bijna alle huishoudens in Europa hebben een thermometer in huis. In Nederland heeft zelfs 60 procent van de huishoudens er minimaal twee. Nauwkeurigheid vinden de meeste moeders een van de belangrijkste criteria. Het oor is de meest populaire plek om temperatuur te meten.

Volgens Emanuel D’Aloisio van Kaz Europe is de oormeting ook een van de meeste betrouwbare methoden: “Het trommelvlies maakt gebruik van dezelfde bloedtoevoer als het gedeelte in de hersenen dat de temperatuur regelt. Daardoor komt de temperatuur in het oor altijd overeen met de lichaamstemperatuur.”

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Kaz Europe, de fabrikant van onder andere Braun thermometers. Via internetinterviews zijn ruim 4000 vrouwen ondervraagd. De vrouwen waren tussen de 24 en 45 jaar. Een kwart van de vrouwen kwam uit Nederland.

Door: Annemieke Hoogland
Bronnen: Kaz Europe, Braun
13-01-2012
Laatst gewijzigd op: 13-01-2012
Bron :www.gezondheidsnet

Lees verder Waarom worden kinderen zo vaak ziek

kind ziek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *