3 lekkere en gezonde recepten met diepvriesproducten

diepvries

Boodschappen doen tijdens corona valt niet mee. Veel mensen gaan minder vaak naar de supermarkt en bezorgdiensten draaien overuren, waardoor je boodschappen laten aankomen dan gehoopt. Diepvriesproducten zijn ideaal, want deze kun je lang bewaren en ze zijn ook nog een heel gezond. Ze bevatten namelijk vrijwel dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen en zijn vaak minder bewerkt dan producten in blik. Dit zijn 3 gerechten met producten uit de diepvries:

Alle recepten zijn voor vier personen

Lasagne met diepvriesspinazie

Houd je ook zo van lasagne? Deze heerlijke maaltijd maak je snel en gemakkelijk met spinazie uit de diepvries. Op deze manier krijg je ook nog eens een heleboel gezonde voedingsstoffen binnen. Spinazie bevat niet alleen ijzer, maar ook andere voedingstoffen die heel gezond voor je zijn. Denk bijvoorbeeld aan magnesium, waarover je in dit artikel meer kunt lezen.

Ingrediënten:

  • 1 pond rundergehakt
  • 2 el gesnipperde ui
  • ⅛ eetlepel knoflookpoeder
  • ½ kopje tomatensaus
  • 230 g ricotta
  • 1 ei
  • mespuntje peper
  • 285 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 110 g verkruimelde fetakaas
  • 2 el geitenkaas
  • Italiaanse kruiden
  • Zout naar smaak

Zo maak je het:

  1. Bak het gehakt rul in een koekenpan, samen met de ui. 
  2. Voeg het knoflookpoeder en de tomatensaus toe, breng het geheel op smaak met kruiden, zout en peper en verwarm het tot het borrelt.
  3. Verwarm de ricotta om deze zacht te maken. Roer de ricotta door elkaar en klop het ei en de peper erdoor tot alles goed gemengd is. 
  4. Meng de spinazie door het ricotta-eimengsel.
  5. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van het vleesmengsel erover. Verdeel daarover de helft van het spinaziemengsel.
  6. Voeg de tweede helft van het vleesmengsel toe en verdeel de rest van het spinaziemengsel erover.
  7. Bestrooi met verkruimelde fetakaas en geitenkaas bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius in 30 minuten gaar.

Groenten frittata

Van groenten uit de diepvries en uit potjes kun je een heerlijke frittata maken vol vitamines en gezonde eiwitten. Lekker als lunch of gemakkelijke avondmaaltijd. Serveer er in dat laatste geval een gezonde koolhydratenbron bij, zoals quinoa of zoete aardappel. In principe kun je vrijwel iedere groente in de frittata verwerken, dus het is geen probleem als je andere groenten in huis hebt.

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 200 g diepvries erwtjes
  • 200 g maïskorrels uit een potje, uitgelekt
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 geroosterde rode paprika uit pot, uitgelekt en fijngesneden 
  • 4 el verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Kokosolie om in te vetten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een ovenschaal in met kokosolie.
  3. Doe alle ingrediënten voor de frittata in een grote kom en meng ze door elkaar. 
  4. Breng het geheel goed op smaak met peper en zout en giet alles in de ovenschaal.
  5. Plaats de frittata in de oven en bak het gedurende 25-30 minuten of totdat de frittata goudbruin is.
  6. Haal de frittata uit de oven en laat hem 15-20 minuten afkoelen. 
  7. Snijd de frittata in partjes en serveer met een lekkere groene salade.

Diepvries sperzieboontjes met fetakaas

Sperziebonen uit je diepvries zijn niet alleen makkelijk. Je maakt ze extra lekker en gezond door ze te combineren met fetakaas en walnoten. 

Ingrediënten:

  • 450 g diepvries sperziebonen, ontdooid
  • 1/2 kopje fetakaas
  • 1/2 kopje walnoten, fijngehakt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1/4 kopje verse peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde dille
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

  1. Haal de sperziebonen de avond van tevoren uit de vriezer en laat ze ontdooien in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  3. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet deze in met kokosolie.
  4. Laat een klontje kokosolie smelten in een pan en meng dit door de sperziebonen.
  5. Verdeel de sperziebonen over de bakplaat.
  6. Strooi de fetakaas, walnoten, peterselie en dille over de sperziebonen.
  7. Bak de sperziebonen in 20 minuten knapperig. Eet smakelijk!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *