Oeps mijn huis is niet meer babyproof

baby

Als er ruim vier jaar tussen je 2e en 3e kind zit, heb je veel van die ‘oja, zo was dat’ momentjes. Inmiddels zijn we aanbeland bij het hoofdstuk, Maak je huis babyproof. Want mijn 10 maanden oude baby kan tijgeren en oefent met (achteruit) kruipen, dus niks is meer veilig in huis.

We hebben inmiddels de stopcontacten weer goed weggewerkt en afgeschermd. En we proberen er met elkaar goed om te denken dat er geen klein speelgoed, zoals playmobil in de woonkamer op de grond slingert. Maar toch ontdekken we dankzij de baby steeds meer dingen die opgeruimd moeten worden. Hij heeft regelmatig iets in zijn handen, wat geen speelgoed is. Gelukkig kan het in de meeste gevallen geen kwaad en zijn we er snel bij om het alsnog op te ruimen.
Zo lag hij van de week ineens onder de wasmand, die over hem heen viel. En ook stoot hij af en toe zijn hoofd tegen een tafel of kast. Of hij klimt over zijn speelgoed heen.

Tafel babyproof?…

Maar ook spullen die op de tafel staan zijn niet meer veilig. Mijn dochter had haar moestuinmaatjes op een tafeltje gezet. Er stond nog was speelgoed voor het tafeltje. Daar kan een baby niet bij, zou je denken. Maar niks is minder waar! In een onbewaakt ogenblik schoof de baby het speelgoed aan de hand en voelde hij met zijn kleine handjes of er iets op de tafel stond. En met succes, de moestuintjes lagen zomaar op de grond en hij had zelf de aarde in zijn oren zitten. Oeps!

tip voor moeders met huisdieren

Nog een leuk voorbeeld en meteen een tip voor iedereen met huisdieren. Zet de waterbak van je huisdier niet in de woonkamer!
Bij ons thuis staat de waterbak van de hond in de bijkeuken, dus niks aan de hand.
We waren bij mijn moeder op visite. Ik zat gezellig met haar te praten terwijl de baby onder mijn stoel door tijgerde. Tot hij ineens begon te huilen, ik dacht dat hij klem zat.
Maar nee, hij lag in een grote plas water te ‘zwemmen’. Met de lege waterbak van oma haar hond stond achter hem! Oeps!
Oma’s huis is dus nog niet helemaal babyproof.

Wil je meer van mijn blogs lezen? Kijk dan ook eens op mamajezzblog

lees van mama Jezz ook moedergeluk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *