Moeder geluk

broer

“Boe! Ik ben toch geen koe!” hoor ik mijn kleuter roepen terwijl ik sta te koken, gevolgd door het geluid van een schaterlachende baby.

Ik kom uit de keuken en bekijk het tafereel. Mijn oudste zoon komt met een knuffel in zijn handen achter de bank vandaan en roept dat hij geen koe is. Zijn babybroertje moet daar, keer op keer, erg hard om lachen. Of dat komt omdat hij zijn grote broer ineens ziet of om wat hij roept, laten we in het midden. Ze hebben zichtbaar veel plezier met elkaar. En daar kan ik alleen maar van genieten.

De interactie tussen mijn kinderen vind ik leuk. Zeker nu de baby wat groter wordt en ook een beetje mee doet in het spel van zijn broer en zus. En ook de oudste twee kunnen vaak ook erg leuk samen spelen.

Als mijn kleuter zijn broertje hoort huilen komt hij aan met verschillende soorten speelgoed of gaat hij gekke grapjes maken. Alles om hem weer op te vrolijken wordt letterlijk en figuurlijk uit de kast getrokken.

Waar mijn kleuter zijn broertje meestal met veel humor en grapjes probeert te entertainen, is mijn 8 jarige dochter veel zorgzamer naar de baby toe. Als hij huilt, komt ze hem troosten met knuffels en kusjes. Wiegt ze de wipstoel heen en weer of geeft ze zijn speen.
Het is dat hij zelf een stuk beweeglijker wordt maar het liefst zit ze de hele dag met hem op schoot. Als we gaan wandelen, is zij meestal degene die de kinderwagen duwt.

En toen we van de week in de speeltuin waren, ik met de baby in mijn armen stond en de kleuter was gevallen, was mijn dochter daar! Ze hielp haar broertje overeind, zocht zijn laars die hij was verloren op en zo liep ze met een arm om hem heen, samen naar mij toe.
Een kleine moeder in spé of gewoon een lieve grote zus.

Ik vind het fijn om te zien dat mijn kinderen zo’n goede band hebben met elkaar. Ze kunnen elkaar vertrouwen en helpen elkaar waar dat nodig is. Ik hoop dat als ze later groot zijn, het nog steeds zo goed met elkaar kunnen vinden.

lees ook eens van mama Jezz: de thuisschool

Wil je meer van mijn blogs lezen? Kijk dan ook eens op mamajezzblog

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *