Je kleuter 4 jaar en 9 maanden

kleuter vier jaar en negen maanden

Je kleuter vier jaar en negen maanden

Je kleuter zuigt als een spons alles op wat hij ziet en papegaait dat vrolijk na. De beste voorbeelden zijn natuurlijk volwassenen. En je merkt dat je kind ook jouw gedrag gaat nadoen als het gaat om de regels van het huis. Nu hoef je niet direct in de stress te schieten en te denken dat jij op precies dezelfde commandotoon praat als je kleuter.
Vergeet niet dat je kind op deze leeftijd gaat experimenteren met woorden. Dus ook met de kracht en de macht van woorden…. Bovendien zijn kleuters dol op regels en structuur.… Combineer dat en je begrijpt beter waarom je lieve kleine schat, zich af en toe als een dictator gedraagt.
Hiermee om gaan kan best wel eens een heleboel vragen: van je geduld en van je vermogen om consequent te blijven.
Blijf bazig gedrag benoemen en beloon het nooit. Iedere keer weer mag jij eisen dat een vraag om hulp vriendelijk en beleefd gesteld wordt….. Blijf alsjeblieft en dankjewel oefenen! En doe het zelf voor. Vergeet ook niet dankjewel te zeggen als je kind jou iets aangeeft of iets voor jou doet.
Geloof ons: het werkt! Een levenlang.

 Sociale ontwikkeling van je kleuter van 4 jaar en 9 maanden

Als je kleuter onaardig is tegen andere kinderen, draai dan de zaken om en vraag hem hoe hij het zou vinden als een kind zou tegen hem deed. Ze hebben nu de leeftijd om dat soort zaken te begrijpen
Maar het leven met een kleuter is niet alleen maar narigheid en ellende. Integendeel. De enorme gegroeide woordenschat en zijn enorme fantasie zorgen op dit moment in zijn vierjarig leventje dat hij een topverteller wordt!! Die je rustig details kan vertellen over zijn gevecht met een enorme dinosaurus (en raad eens wie won!)

 Je leven als ouder

Als je kleuter al een lastige eter was, dan is hij dat nu helemaal. Het lijkt zo fijn, om de strijd, maar helemaal op te geven, maar nu is het juist het moment om dat niet te doen. Los van het feit dat het niet goed voor je kind is om weinig te lusten: Jij wil niet aan tafel zitten bij vrienden of familie met een zeur kind dat niks lust……

Lees veder de ontwikkeling van je kleuter: vier jaar en tien maanden

meer info over kleuters

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je kleuter maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *