Terug naar school: zwemles en gymles

gymles

Inmiddels zijn ze weer een hele week naar school en komen ook de zwemles en de gymles op gang.
Bewegen is belangrijk voor onze kids, dat weten we.Staan we achter

We merken dat gymles en zwemles overal anders geregeld zijn, soms snappen we dat, soms niet. Laten we beginnen met de zwemles:

zwemles: de verschillen

Bij Mama Jezz start de zwemles weer vanaf volgende week en ze hebben voor iedere les die niet door ging een inhaal les gekregen. Had er ook nog een paar staan. Dus ik hoop dat ik er een paar extra lessen tegenaan kan gooien nog. En dat L dan nog voor mijn bevalling kan afzwemmen.

Bij Mama Chantal gaan ze deze week ook weer van start. Maar helemaal blij is ze niet. Er mogen geen ouders binnen. Kind in badjas/poncho watjemaarkanbedenken afgeven met daaronder zwemgoed. Na het zwemmen mogen ze even vlug een handdoek over hun lijf halen. Dan dus nog vochtig/klammig terug in badjas/poncho/onesie mee naar huis. Iemand van het zwembad pikt je kind op bij de deur en brengt het daar na de les ook weer terug… Maar mensen die gaan banen zwemmen krijgen aparte kleedcabines

Mama Jezz  is het met haar eens dat dat niet fijn is. Haar kinderen mogen niet douchen.. En mogen ze wel in zwemkleding onder hun gewone kleding komen. Na het zwemmen afdrogen, aankleden en thuis douchen.

Dat klinkt toch als een beter plan….

gymles

Wat Juf Petra opvalt is dat haar oudste op het SBO gewoon binnen gymles krijgt van een vakdocent. Ze mogen niet douchen, maar dat mag nergens. Ze vraagt zich af waar dat mee te maken heeft? Misschien komt het  door die vakdocent?
Mama Kaat meldt dat Dax op zijn SBO ook twee keer per week gymles krijgt.
Bij Mama Chantal hebben ze wel een vakdocent voor gym, maar mooi geen gymles…
En die arme dochter van Mama Esther, gaat halve dagen naar school en kan de gymles wel vergeten.

Iris, komt tot he rescue, binnen het speciaal onderwijs gelden andere regels dan in het reguliere onderwijs. Ergens, heeft ze er een document over.

Gelukkig is niet allemaal ellende, wat er horen, want bij Juf Petra op school geeft de kaatsvereniging buitenlessen kaatsen aangeboden. Je zou er toch voor naar Friesland verhuizen..

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *