De vakantie voorbij, hoera of helaas ?

vakantie voorbij

Een artikel in het RTL nieuws trok mijn aandacht: ouders waren toch wel heel blij dat de vakantie voorbij was. Ze vonden het zwaar. Ik legde het artikel voor aan mijn moeder panel. Ze konden zich niet echt in de verhalen herkennen.
”Natuurlijk,” zei een van hen. ”Ik zag er ook een beetje tegen op. Zes weken met drie kinderen onder de 10, hoe zou dat gaan?” “En ja, aan de ene kant ben ik blij dat er weer rust en regelmaat komt. Aan de andere kant, het is ook wel supergezellig, die vakantie tijd”

Je weet het toch

Wat moeders in het panel ook verbaasde, was dat de ouders zo onvoorbereid leken op de situatie. “Je weet toch”, zei een andere moeder totdat ze vier zijn, zijn ze thuis en daarna heb je ze in de vakantie. En ja dat je in je eentje drie kinderen amuseren best wel zwaar vind, dat snap ik. Maar al het na 2 weken al niet meer leuk vindt…

Wat mij persoonlijk verbaasde was dat geen van de ouderparen de oplossing gezocht had in logeerpartijtjes. Neefjes, nichtjes, ooms, tantes, opa en oma’s…waar waren die?
Ik vond  wederzijdse logeerpartijtjes de uitvinding van de eeuw. Eerst zijn ze een paar dagen van de vloer en daarna hebben ze een vriendje om mee te spelen…

Er op uit

Het hele panel verbaasde zich over het grote aantal uitstapjes dat een van de gezinnen maakte. “Van dat geld kan je ook met vakantie”, was het algemene oordeel. En: je hoeft niet altijd van die dure uitstapjes te maken! Ze zijn zo klein. Ze zijn echt met weinig tevreden. De moeder van drie onder de tien kwam met het volgende lijstje 1x Nemo met de trein, 1 dag jeugdland in Rotterdam, 1 dag Drievliet, 1 x strand en meedoen met Jeugdland. En verder speelden de kinderen lekker buiten.

Hoelaas de vakantie is voorbij

Het is goed dat de vakantie voorbij is: veel kinderen zijn inmiddels weer toe aan rust en regelmaat en…aan leren. Want daar hebben de meeste kinderen echt geen hekel aan. En ook moeders vinden de dagelijkse tredmolen niet zo heel erg, maar komt dat ook niet omdat we weten dat het vanzelf wel weer een keer vakantietijd wordt?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] was ineens een kwestie van veiligheid. Hoe maf is dat. Het bracht me echter ook terug naar de zoete vakantieherinneringen van de reizen die ik beleefde toen ik een jong meisje was. En dan vooral onze bergvakanties in […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *