Surprise stress

surprise

over surprise in de klas

En als het moment dan daar is, ze van hun geloof zijn afgevallen, dan begint een nieuwe periode: de tijd van de surprises.
Het moet, tenminste dat is de bedoeling, een leuke tijd zijn. Je maakt iets grappigs, geks en leuks voor je familieleden. Je plaagt ze een beetje. Zij maken iets voor jou en plagen jou een beetje…
Gewoon gezellig.

Surprise in de klas.

Toen mijn kinderen klein waren, was er nog geen strijd over wie maakt de mooiste surprise. Er was ook nog geen Internet. Oké er was wel internet, maar niet op de schaal die we nu kennen: Pinterest en honderdduizend knutsel sites.
De koters moesten het doen, met wat ze zelf konden met af en toe een tikje hulp van pa of ma.
En in de klas wist iedereen: Piet kan veel beter knutselen dan Jan. Dus als Piet jouw lootje heeft (hoe kan het toch dat dat nooooit geheim blijft?) had je mazzel. En als Jan jouw lootje had, had je pech. Net het echte leven, zal ik maar zeggen.

Mooier Beter Best

Een tijdlang, werd het een prestige strijd: wie maakt de mooiste surprise. Op Klokhuis verscheen een hilarisch filmpje

Ik vroeg de moeders van BabyenKind hoe het er in hun gezinnen voorstond. Moeder E zuchtte ” o gelukkig die tijd is voorbij!”
Maar over het algemeen lijkt het mee te vallen. De meeste koters knutselen zelf, met maar een klein beetje hulp. En de foto’s laten zien, dat ze dat heel goed afgaat.
En ja, de ene surprise is mooier dan de ander, maar daar blijken kinderen heel goed mee om te kunnen gaan. En een cadeautje dat met aandacht is gekocht, maakt ook heel veel goed!

Het verlanglijstje

Een groter probleem is het verlanglijstje. De dochter van Moeder J kreeg een lijstje waarop gevraagd werd om games en vuurwerk (het cadeau mag €5,00 kosten). Vooral het vuurwerk is hilarisch: je kan het maar proberen, is het niet? Ik had hem een zakje sterretjes gegeven…
Moeder J heeft in het diepste geheim even contact met de moeder van de vrager opgenomen: “heeft hij misschien nog andere wensen?”

Maar er zijn ook onleesbare lijstjes of – en dat begreep ik echt niet – lijstjes zonder wensen…

Surprise stress lijkt niet te bestaan, of is jouw ervaring anders? Dan horen we graag meer.

Lees ook eens: heeft jouw kind sinterklaasstress

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *