Ruim je rommel op !!!! En het nut van de opruimtas.

opruimtas

De opruimtas, een nieuwe oplossing voor een oud probleem..

Hoe vaak zeggen wij tegen onze kinderen :”ruim je rommel op ??”
Vaker dan je kan tellen. Ik zei wel eens : ” als ik voor iedere keer dat ik jullie vroeg om je rommel op te ruimen, vijftig cent kreeg, dan lag ik nu op een tropisch eiland. Onder een parasol. En bracht een leuke ober me elk uur een cocktail, met een rietje.”

En dan bukte ik me weer en stapelde weer een doos random lego, een Barbie, 3 boeken en een zak inmiddels bruien geworden klei op elkaar. Om dat dan in de kinderkamers te dumpen. Met de waarschuwing : “en hier moeten jullie het ECHT zelf opruimen, hoor” Tja…opvoeden is een vak he…

Nou ja vergeet maar dat dat gebeurde natuurlijk. En hoewel ik behoorlijk goed was in het spelletje “”deurtje dicht, niemand gezien” , werd het me altijd al snel teveel…En zo stoffig he, helemaal niet goed voor kinderen…zeker niet de oudste met haar hooikoorts….
En zo ruimde ik wat af…en op…

Mijn eigen moeder deed het niet veel beter, mag ik wel zeggen. Die legde stapeltjes op de trap en riep dan “Meenemen !! ” Je denkt toch niet dat mijn zussen en ik dat deden?? Echt niet!

Ik behoor dus echt tot de moeders die het opruimen er slecht in kregen. Groot is dan ook mijn bewondering voor de twee moeders die de OPRUIMTAS hebben uitgevonden. Echt! Een geniaal idee. Eenvoudig en doeltreffend.

Hoe werkt de opruimtas?

Het is geniaal in zijn eenvoud.
Neem een grote tas. Hoeft niet mooi te zijn. Wel stevig. En groot.
Neem de tas op en wandel door het huis. Alles, en dan bedoelen we alles, dus ook telefoons, boeken I-pads, opladers, gaat in die tas. De tas zet je op een duidelijk zichtbare plek. Je deelt de kinderen mee dat over exact een week, dat is zeven dagen dus, de tas integraal in de kliko verdwijnt. Het is onwaarschijnlijk, hoe snel die tas leeg gaat en de spullen weer op hun plaats staan. Mary Poppins zou het niet sneller kunnen.

Nog een waardevolle tip

Uit pedagogische oogpunt, maar ook omdat je echt een opgeruimd huis wil, is het verstandig ook de spullen van papa in de tas te stoppen…

lees ook : opgeruimd !

12 antwoorden
 1. Anja zegt:

  Helaas ook al geprobeerd, maar mijn kinderen weten dat ik niet snel dingen weg zou gooien, werkt misschien voor hele jonge kinderen, maar met tieners is het anders (of de mijne zijn een uitzondering)

  Beantwoorden
 2. Kevin zegt:

  Ideale manier om ook voor jezelf alle spullen op te ruimen. Als je na een week niet in hebt gekeken, dan heb je het ook niet echt nodig en kan het misschien wel weg 🙂

  Beantwoorden
 3. Monique zegt:

  Wat een leuke blog Felice! Ik herken dat van al die spullen die op de trap gelegd werden en wij dan mee naar boven moesten nemen. Ik deed het trouwens wel. Maar die tas zou ik zeker uitproberen, geweldig!

  Beantwoorden
 4. Marjolein zegt:

  Prachtige tip…maar ook deze werkte helaas niet bij mijn 2 pubers…haha! Ik heb gekozen voor “choose your battle” en me er niet meer druk over gemaakt…scheelde ook veel stress en frustratie. ’s Avonds alles wat ik tegen kwam in de wasmand en die kieperde ik om op hun kamer….hadden zij de zooi en ik niet meer…..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *