Wat als je pre-puber niet wil leren voor toetsen ?

Er zijn kinderen die in hun peutertijd puberen en er zijn kinderen die pre-puber zijn ( die puberen dus als ze een jaar of tien zijn ) En er zijn kinderen die in de pubertijd puberen. Er zijn zelfs kinderen die helemaal nooit puberen.

Het lastige van kinders die niet in de “officiële” tijd puberen ( dus de peutertijd en rond hun veertiende) is dat je als ouder en als leerkracht wel eens het idee kan hebben dat het kind gewoon ronduit vervelend en dwars is.

Nou is een pre-puber ook niet direct de makkelijkste, laten we dat voorop stellen. Maar het kind is niet bezig jou het leven zuur te maken. Het kind maakt veranderingen door: lichamelijk krijgen meisjes vaak een groeispurt en vergis je niet : in groep 8 is al menig meisje ongesteld…

En dan begint de Cito stress en – veel erger het idee dat je straks naar een andere school moet… Kortom een pre-puber heeft wel zo het een en ander aan haar of zijn hoofd.

Hoe moet ik omgaan met een pre-puber die niet wil leren voor toetsen, was de vraag.

Persoonlijk zou ik zeggen: ”dan leert ze gewoon lekker niet”.
Kijk je moet je als moeder ook niet gek laten maken. Een paar slechte toetsen zijn nog lang geen te laag basisschooladvies!
De leerkracht weet echt wel wat hij aan zijn leerlingen heeft, ook als ze een stel toetsen verprutsen…
En vertrouw er maar op dat die leerkracht die slechte resultaten met je kind zal bespreken.

En wat houd je tegen om eens even de school binnen te lopen en met de leerkracht te bespreken dat je te maken hebt met een “leer-staking”? Dat mag gerust

Er is wel iets wat je niet mag: Let op, dit is de lastigste!
Wees niet rot als de onvoldoende binnenkomt. Geen “ikzeihettochs” of “ziejenouwels?” of “engajenudevolgendekeerwellerens?”
Niets van dat alles. Haal je schouders op en zeg “O, okee”

Wedden dat ze de volgende keer gaan leren???

 

lees ook eens: wat doet een IB-er

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *