Kan je ouders verbieden hun kinderen met de auto naar school te brengen

auto ongeluk op school

hoe voorkom je auto ongelukken op school?

De ChristenUnie  vindt dat de navigatiesystemen wegen, waaraan scholen liggen, niet mag opnemen in bijvoorbeeld kortere of alternatieve routes. Anders gezegd: de navi mag je alleen langs een basisschool leiden wanneer je ook daadwerkelijk in die straat moet zijn.

Ik keek daar wel een beetje van op en vroeg me af of dat nu zou helpen. Nu woon ik natuurlijk in een gezellige buitenwijk van een uit zijn krachten gegroeid dorp. Dat zal de situatie van veel moeders zijn. Maar net zo veel moeders wonen natuurlijk in grote steden, aan behoorlijk drukke wegen. En dan geld natuurlijk: hoe minder auto´s hoe minder kans op auto ongelukken…

weet je hoeveel kinderen betrokken zijn bij auto ongelukken op school?

Het is geen grapje hoeveel kinderen in een auto ongeluk betrokken raken, voor of vlak bij school.
In drie jaar tijd 10.000  auto ongelukken. Dat zijn 3.500 kinderen per jaar. Dat komt neer op negen en een half kind per dag dat betrokken raakt in een al dan niet ernstig auto ongeluk.

Dat is toch gruwelijk veel!

Ik denk niet dat het omleiden van het verkeer de enige maatregel is die gaat helpen dit aantal auto ongelukken bij school omlaag te krijgen. Ik denk wel dat het helpt! Het attendeert mensen er voortdurend op dat je op moet passen bij scholen. En dat is een begin.

gewoon verbieden

Een ander begin, waarvan ik niet begrijp dat het niet al 15 jaar geleden gemaakt is, is verbied ouders hun kinderen met de auto naar school te brengen. Ja je leest het goed: verbiedt het gewoon als school, dat ouders hun kinderen met de auto komen brengen. Niks niet , dan kan pappa/mama direct door naar zijn werk! Pappa/mama loopt even op en neer naar school, dat is reuze gezond! En ja dat kost misschien wel 10 minuten !! O jeminee, 10 minuten eerder opstaan om auto ongelukken bij school te voorkomen….Kom op school! 

Maar ook kom op ouders, gemeente en maatschappij. Pas als we met zijn allen begrijpen (en ons daarna gedragen) dat auto en school een slechte combinatie is. En dat we die zo veel mogelijk moeten mijden, dan gaat het aantal auto ongelukken bij basisscholen omlaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *