Kamperen met kleine kinderen? Gebruik deze checklist

kamperen

Ga je voor het eerst kamperen met kleine kinderen? Dan zul je erachter komen dat daar net wat meer bij komt kijken dan wanneer je met z’n tweetjes op vakantie gaat. Je wil natuurlijk wel dat hun eerste kampeervakantie een succes wordt en je bent dus waarschijnlijk op zoek naar een handige checklist zodat je weet wat je allemaal mee moet nemen. Lees dan snel verder! Hieronder vind je alle items die je mee moet nemen als je gaat kamperen met je kleintjes!

Kamperen: checklist

  1. De juiste tent

Laten we bij het belangrijkste beginnen: de tent. Het maakt niet uit of je nou in Nederland of Frankrijk gaat kamperen, een goede kampeertent is een must. Doe daarom goed onderzoek naar de verschillende mogelijkheden. Omdat je kinderen nog klein zijn zou je snel geneigd zijn om een kleinere tent aan te schaffen, maar hier moet je mee oppassen. Ook met kleine kinderen heb je een vrij ruime tent nodig omdat je aardig wat spullen mee moet nemen. Zijn je kinderen al iets ouder? Dan kun je eventueel overwegen om ze in een eigen tentje te laten slapen.

  1. Genoeg koffers en tassen

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren genoeg tassen en/of koffers hebt om je spullen mee te nemen. Je kunt dan makkelijk bepalen wat in welke tas of koffer moet. Het is ook slim om kinderrugzakken aan te schaffen zodat je kleintjes kunnen leren om hun eigen spullen in te pakken. Daarnaast zijn deze rugzakken ook handig voor als jullie een dagje weggaan. Tip: doe de spullen die je in de auto nodig hebt – zoals opladers of een boek – in een apart tasje zodat je niet je net ingepakte kofferbak onderweg overhoop hoeft te halen.

  1. Spullen voor onderweg

Daarover gesproken: probeer om wat dingen mee te nemen in de auto waarmee je je kinderen zoet kunt houden. Denk aan spelletjes of stripboeken, maar ook aan wat te eten en drinken. Zeker als je kinderen nog niet eerder een lange autorit hebben meegemaakt doe je er goed aan om ze bezig te houden. Wat ook leuk is, is om een tasje met kleine cadeautjes samen te stellen. Dit kunnen kleinigheidjes zijn die je ieder uur aan ze geeft. Op die manier hebben ze iets om naar uit te kijken tijdens de autoreis én blijven ze lekker bezig. 

  1. Voor het geval dat

Tijdens een vakantie met kinderen kunnen er ook kleine ongelukjes gebeuren. Je hoopt het natuurlijk niet, maar je kunt dan maar beter erop voorbereid zijn. Pak daarom ook altijd spullen zoals zonnebrandcrème, pleisters, een zalf tegen insectenbeten en pijnstillers voor kinderen in. Stop dit allemaal in een tasje zodat je alles makkelijk bij de hand hebt, mocht er onverhoopt wat gebeuren. 

  1. Buitenspeelgoed

Ook op de plaats van bestemming wil je dat je kids zich optimaal vermaken. Kijk daarom wat ze leuk vinden en neem dit mee op vakantie. Denk dan aan strandballen, frisbees, opblaasdieren voor in het water en aan een emmer en schep. Extra tip: zitten jullie dicht bij de zee of een meer? Schaf dan voor iedereen waterschoentjes aan zodat niemand zijn voeten openhaalt aan iets scherps op de bodem!

lees ook: kinderschoenen lief en leed

1 antwoord
  1. Richard van Omster zegt:

    Spullen voor onderweg en speelgoed is inderdaad onmisbaar. Vooral wanneer je langer in de auto moet zitten naar je bestemming. Kamperen met kinderen vraagt om een goede voorbereiding voor elke situatie!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *