Kamperen, je moet er van houden

vouwwagen

Die goede oude tijd: Als kind ging ik altijd met mijn ouders kamperen. Eerst met de vouwwagen en later met een caravan. Gewoon in Nederland.
We hadden een seizoenplaats en gingen in de zomermaanden bijna ieder weekend naar de camping. In de zomervakantie sliepen mijn broertje en ik samen in ons eigen tentje. En toen we wat ouder werden, allebei een eigen tentje.

mooie herinneringen aan de vouwwagen

Hele fijne herinneringen heb ik aan die vakanties. Vriendinnetjes die komen en gaan, zwemmen in het meer, varen. Veel optredens in de playback show of een spannende spooktocht. Een echte onbezorgde vakantie was dat als kind.

Avonturen met de vouwwagen

Toen ik mijn man leerde kennen, was hij niet zo van het kamperen. Maar ik dacht hem wel te kunnen overtuigen dat het leuk was. We kochten een vouwwagen en reden naar Luxemburg. Waar we al snel het 1e nadeel van de vouwwagen tegen kwamen. Want als je pas laat op de camping aan komt, moet je eerst dat hele ding nog uitvouwen en opzetten voordat je kan eten en slapen. Des ondanks hebben we daar wel een fijne 1e vakantie samen gehad. (Iets met de ultieme relatie test?)
Het jaar daarop bleven we in Nederland met de vouwwagen. Een vakantie vol regen..de tent stond blank! Overal water, mijn man was er klaar mee!
We ruilde de vouwwagen in voor een kleine caravan voor wat meer comfort.

Een caravan voor meer comfort

We gingen met de caravan, onze baby van 10 maanden en een pup, terug naar die fijne camping in Luxemburg.
Een warme vakantie op een plekje met weinig schaduw en vol met stenen. Niet de ideale plek met een kruipende baby. En hoewel ik er fijne herinneringen aan heb, was het kamperen voor mijn toen wel klaar.
Na die vakantie besloten we de caravan weg te doen.

Voortaan kiezen wij voor een huisje

Voortaan vieren wij vakantie in een huisje. Ook op zo’n vakantiepark is genoeg te doen voor de kinderen. En als het mooi weer is en ze veel buiten spelen, maken ze ook snel vriendjes.
Wie weet als de kinderen wat ouder zijn, dat we het kamperen weer eens oppakken. Voorlopig kiezen wij voor het gemak van van een huisje.

En mijn ouders? Die hebben hun caravan, nu hun kinderen uit huis zijn, ingeruild voor een vakantiehuisje! En zijn daar nog steeds bijna ieder weekend te vinden.


meer van Mama Jezz op BabyenKind

1 antwoord
 1. Kaat Krabbel zegt:

  mijn man is een echte kampeerfan en ik ben soms wel een luxe poes.
  Dus de deal bij het aangaan van een relatie was: ik zou mee gaan kamperen en hij zou mee gaan vliegen naar een luxe hotel in een warm land. Beide hebben we gedaan.
  Een aantal jaren hebben we een huisje gehuurd op een camping maar we wilden eigenlijk liever ons eigen bed meenemen en niet geheel onbelangrijk: kamperen is ook vaak veel goedkoper.
  Voor niet te veel hadden we een prachtige caravan op de kop getikt en nu de tieners niet meer meegingen konden we voor onze kleuter een kleinere camping kiezen. Het was een zalige vakantie maar dat kwam ook omdat we mooi weer hadden.
  Want voor mij geldt: ik vind kamperen leuk….maar alleen met mooi weer.

  Helaas mn reuma is zo erg geworden dat ik het kamperen nu niet meer kan. Dus met weemoed onze caravan toch verkocht.
  Dit jaar hebben we een chalet gehuurd op een camping in Nederland. Wel relaxed:alleen je tassen in pakken en gaan.
  Ik hoop ergens dat we volgend jaar een keer een vliegvakantie kunnen doen of met de auto naar het buitenland.

  Ik vind een camping wel ideaal met kinderen….want als je kind het niet naar zn zin heeft is jouw vakantie ook al gauw verziekt

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *