Een typecursus waarmee je kids spelenderwijs leert blind typen

typecursus

Typen op een toetsenbord is een van de meest essentiële vaardigheden voor kinderen vandaag de dag. Niet alleen dat, maar technologie vormt ook de kern van onze persoonlijke connecties. We praten vaak met onze dierbaren via sms-berichten. Hierdoor vragen we van onze kinderen dat zij al op jonge leeftijd om kunnen gaan met tablets, laptops en smartphones. Om berichten te schrijven, moeten zij kunnen typen op een toetsenbord. Een typecursus leert kinderen om blind te typen met tien vingers. Dit maakt niet alleen het persoonlijke gebruik van een laptop of computer gemakkelijker, ook krijgt een kind veel voordelen op school. Veel lesstof is tegenwoordig digitaal, en blind typen maakt het doen van deze opdrachten veel gemakkelijker.

Gebruik maken van spelletjes om te leren typen

De meeste kinderen vinden het niet leuk om iets te doen waar ze alleen iets van leren. Door een spelelement toe te voegen aan de les, krijgen kinderen hier meer plezier in. Het valt niet te ontkennen dat games zeer boeiend zijn. De meeste spellen zijn zo ontworpen dat ze de aandacht van de speler trekken en uren of zelfs dagen bezig houden. Bovendien leren ze vaardigheden als doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen. Dit maakt het spelenderwijs leren typen niet alleen goed voor de typevaardigheid, maar ook voor de cognitieve ontwikkeling van een jong kind. Veel typecursussen maken daarom gebruik van de spelend leren methode. 

Kinderen gaan door tot ze iets winnen

In games werkt elke actie in de richting van een beloning. Je kunt zelfs een beloning verdienen voor het proberen. Het is een waardevolle les voor kinderen dat inspanning de moeite waard is om je best te doen. Je slaagt niet altijd de eerste keer, maar elke poging brengt je een stap dichter bij het bereiken van een nieuw niveau. Het is een groeimindset in actie. Dit is de reden dat de typecursus van TypeTopia verschillende spellen inzet om het typen aan te leren. Deze spellen worden steeds moeilijker en uitdagender, waardoor kinderen steeds meer moeten doen om een beloning te krijgen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen de educatieve spellen langer spelen en sneller leren. Lees meer over hoe TypeTopia werkt.   

Verbeter de oog-handcoördinatie

De meeste online en offline games bevorderen de oog-handcoördinatie, waardoor je je op het scherm moet concentreren in plaats van op de toetsen te kijken. Weten waar de handige knoppen zich bevinden, wordt onderdeel van je spiergeheugen als je eenmaal voldoende hebt geoefend met het spelen van je favoriete type spel. Dit is de manier waarop kinderen spelenderwijs leren typen door het spelen van typespelletjes. De meeste typespelletjes dagen het kind uit om naar het scherm te blijven kijken, bijvoorbeeld door beelden te onthouden die snel voorbij komen. Zo worden ze als het ware gedwongen om blind de juiste toetsen te vinden. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs blind typen, zonder dat ze echt doorhebben dat ze een vaardigheid ontwikkelen. Voor hen is het niets meer dan het spelen van een leuk spelletje op de laptop. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *