4 grote tips voor kleine babykamers

kleine babykamer

kleine babykamer? zo lijkt hij groter!

Wanneer je een kleine babykamer hebt, zijn er enorm veel rucs en handigheidjes waardoor je de kamer groter kan laten lijken.

Zo lijkt een kleine babykamer groot: 4 tips

1.  Denk hoog, niet wijd

Als je weinig vloeroppervlakte hebt, kan het de moeite waard zijn om de lucht in te gaan. Hoge eendeurs kasten bieden veel ruimt en ogen niet zo dominant in je babykamer.

Babykleertjes zijn maar heel klein. Hang twee rails op in je kast en je zal verbaasd staan hoeveel kleertjes je kwijt kan.

2.  Denk multifunctioneel

Probeer zoveel mogelijk multifunctionele meubelen aan te schaffen. Natuurlijk kun je een commode kopen met zoveel mogelijk kastruimte, maar zo´n commode kan ook weer erg veel ruimte in beslag nemen. Je zou ook zelf een smallere plank op maat kunnen laten zagen. En daar passen vast wel weer mooie dozen onder waar je spul dat je niet dagelijks gebruikt in opbergt.

Als je baby nog heel erg klein is, wil je hem misschien net zo feil in een co-slaper naast je bed hebben. En gebruik je de babykamer als kast en verschoonruimte.

3.  Denk aan de muren

Gebruik muren om planken aan op te hangen, als je ze een beetje leuk van elkaar laat verspringen, of je werkt met verschillende kleuren kan dat er nog leuk uitzien ook.

In een hele kleine kamer kan je je afvragen of je niet een opklap verschoontafel wil installeren.

En denk ook eens aan die leuk hangnetten. Weet je hoeveel knuffels je daarin kwijt kan?

4.  Denk vouwbaar in een kleine babykamer

Een beetje kampeerder weet: je kan alles opvouwen. Dat kan dus ook gelden voor stoelen… Als jij je kindje graag in z’n eigen kamertje voedt, is een opklapstoel helemaal geen gek idee.

En weet je dat er heel handige en leuk opvouwbare badjes te koop zijn ?

lees ook: over babykamers inrichten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *