de babykamer klaarmaken: 5 tips

babykamer klaarmaken

Is het tijd om aan de babykamer klaar te maken? Dan helpen deze tips je zeker op weg!

babykamer klaarmaken in vijf stappen

1. Doe het voorbereidend werk

Ga goed voorbereid aan de slag; niets zo vervelend als een klus beginnen en deze niet af kunnen maken. Schaf professioneel gereedschap aan van gespecialiseerde aanbieders zoals engelbert strauss zodat je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt. Denk natuurlijk ook aan alle schroeven, moertjes, spijkers – en ga zo maar door. Ook handig: dubbelzijdig tape! Ideaal voor decoratieve items die je in de loop van de tijd zou willen veranderen.

2. Begin neutraal

Probeer de kleuren van de muren in het begin zo neutraal mogelijk te houden; je kunt ze later altijd nog in een mooie kleur verven. Een neutrale kleur zorgt voor rust in de kamer en creëert een fijne slaapomgeving voor je baby. Wil je toch wat kleur aanbrengen? Doe dit dan in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan het beddengoed, een mooie muursticker of wat fotolijstjes. Met neutrale kleuren kun je de babykamer laten meegroeien met je kleintje!

3. Let op je budget

Hoewel je waarschijnlijk het beste van het beste wilt, is het verstandig om items voor de eerste periode met een budget aan te schaffen. Het wiegje is bijvoorbeeld erg belangrijk, maar zal na een paar maanden ook al snel te klein zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor dingen als een badje, een verschoontafel en beddengoed. Probeer zoveel mogelijk met een oog op de toekomst aan te schaffen.

4. Vergeet de raamdecoratie niet

Wanneer het langer licht is kan het voor de allerkleinsten wat lastig zijn om in slaap te vallen; zeker omdat het besef van een verschil tussen dag en nacht nog niet altijd even goed aanwezig is. Ga op zoek naar raamdecoratie zodat je de kamer indien nodig geheel kunt verduisteren. Denk aan verduisterende rolgordijnen bijvoorbeeld of installeer een rolluik.

5. Denk aan de veiligheid

Houd de veiligheid goed in het oog tijdens het babykamer klaarmaken. Denk hierbij aan het verwijderen van losliggende kabels of oude spijkers in de muur, maar ook aan de locatie en inrichting. Zet het bedje bijvoorbeeld niet voor een raam of radiator, en zorg voor een thermometer in de kamer zodat je op tijd actie kunt ondernemen mocht het te warm of te koud zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *