Tijd voor de peuteropvang!

peuteropvang

Hoera je kind is twee en mag naar de peuteropvang! Weer een mijlpaaltje ( en wie weet een beetje rust voor jou)

Waar is de peuterspeelzaal gebleven?

We praten nog steeds over de peuterspeelzaal, maar helaas die is in 2018 overleden…Vanaf 1 januari 2018 vallen de peuterspeelzalen onder de reguliere kinderopvang. En dat betekent dat ze moeten voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als de kinderdagverblijven.
Het grote verschil met vroeger is dat de peuterspeelzaal nu niet meer door vrijwilligers geregeld wordt, maar door minstens 2 professionele krachten.

Ik moet eerlijk zeggen: dat lijkt mij een verbetering, want vaste krachten, zijn een wat stabielere basis dan vrijwilligers, waarmee ik niks lelijks wil zeggen over de enorme inzet die vrijwilligers kunnen hebben!

Wat kan je verwachten op een peuteropvang?

1 kleine groepen
Er zijn maximaal 16 kindjes per groep dat is minder dan straks op de basisschool. Maar genoeg om die kindjes die je niet zo leuk vind, links te laten liggen…
2 veel speelgoed
Vind jij dat je huis een beetje op een speelgoedwinkel lijkt? De peuteropvang heeft meer. Ier vind je ook fijn groot speelgoed: fietsjes, stepjes skelters, waar jij thuis helemaal geen plaats voor hebt
Op de peuteropvang kunnen ze zich heerlijk met dit soort materiaal vermaken.
3 knutselmogelijkheden
Zoek jij wanhopig op Pinterest wat je nu eens moet gaan knutselen met je peuter? Op de peuteropvang lopen de goed op geleide juffen over van de ideeën
4 liedjes zingen
Natuurlijk zing jij liedjes met je kind. Dat is heel erg goed en heel erg gezellig. Nu gaat je peuter leren hoe leuk het is om met een heel groepje te zingen. Heee…dat is toch wel even een heel ander geluid!

Iedere peuteropvang is anders

Op iedere peuteropvang wordt gewerkt volgens een vast dagritme. Maar ja, wat is een vast dagritme? Dat kan natuurlijk van alles zijn! Op de site van de peuteropvang moet dit te vinden zijn.
Als je in de omstandigheden bent dat je uit meerdere opvangen kan kiezen, kun je dat vergelijken en kiezen voor wat jou het meeste aanspreekt. Is er maar een, dan moet je het dagritme voor kennisgeving aannemen. Dat is helemaal niet erg. Het allerbelangrijkste is, dat er een vast dagritme is. Want je weet het: peuters houden van voorspelbaarheid !
lees ook eens Wat is een peuter volgsysteem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *