11 Redenen waarom je zo ontzettend moe van een peuter kan worden

11 Redenen waarom je zo ontzettend moe van een peuter kan worden

zijn er echt maar 11 redenen waarom je moe kan worden van een peuter?

 1. Het lijkt wel of een peuter totaal geen controle over zijn stembanden heeft: of ze krijzen of ze fluisteren, of ze zetten een heel hoog stemmetje op waarvan zij denken dat jij het schatte-pattig zal vinden.

 2. Ze hebben ook geen stop knop op hun stembanden ze kletsen de hele dag door en denken dat ze interessanter zijn dan Umberto Tan, met andere woorden: je moet wel luisteren!

 3.  Bovendiene hebben ze wel een heel prima afgestelde radar om vast te stellen of je echt luistert..

 4. Ze accepteren beslist geen fake-antwoord.

 5. Hun  energie is tomeloos en ze begrijpen totaal niet dat jij die niet hebt.

 6. Hun begrip is in het algemeen beperkt, ze snappen ook niet dat je niet van de straat eet. Of uit de zandbak, of uit de hondenbak.

 7. Ze begrijpen overigens wel weer prima wanneer ze hun liefste lachje moeten opzetten, tegen vreemden en oma’s, juffen en vaders. Niet tegen hun moeders die de hele dag voor ze hebben gesjouwd. Kennelijk hebben ze door dat wij er zijn……….en blijven. De slimmerds…

 8. Ze willen nooit slapen en houden ons dus wakker tijdens onze favoriete serie , maar slapen heerlijk onder de voetbalwedstrijden…

 9. Ze hebben heel duidelijke voorkeur als het op eten aankomt. En daar wijken ze niet vanaf.Hoeveel vliegtuigjes en hapjes voor oma jij ook aanbiedt.

 10. Dat wil zeggen: een week lang niet, net als jij je erbij neergelegd hebt dat je kind dus geen tomaat eet, vindt hij het ineens weer heerlijk. Daar kan je dus echt moe van worden…

 11. En het aller, aller, aller irritantse aan peuters is, dat net op het moment dat je  ze echt helemaal zat bent, ze twee armpjes om je nek slaan en zuchten: jij bent liehiefffff.
  En daarom kan je zo moe worden van een peuter

misschien is het wel tijd voor de peuteropvang, in ieder geval, voor jou wel !

Weet jij er meer? laat maar horen.

lees ook: peuterpubertijd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *