Wat tekent mijn dreumes?

dreumes tekenen

Kan mijn dreumes tekenen?. ..De allereerste poging van je dreumes om te schrijven en te tekenen zullen niet veel meer zijn dan goedbedoelde krassen op het papier.  Maar je zal versteld staan hoe snel je je dreumes leert tekenen. En vergis je niet, deze eerste krabbels, zijn wel degelijk een mijlpaal: de eerste stap op weg naar kunnen schrijven! En wie weet, schuilt er in jouw kind een groot kunstenaar!

De meeste kinderen kunnen als ze ergens tussen de 12 en 13 maanden oud zijn wel een potlood vasthouden en het potlood over een papier bewegen, met hele kleine stapjes, zal je zien hoe ze zichzelf steeds verbeteren, totdat ze zo rond de tijd dat ze twee en een half/ drie jaar oud zijn. Dan kunnen ze iets tekenen wat je min of meer kan herkennen.

12 tot 18 maanden oud

Je hebt al gemerkt dat je kind in de laatste maanden van zijn eerste jaar, steeds betere motorische vaardigheden kreeg. Nu is hij zo ver dat het lukt om een potlood vast te houden. en nu kan je dreumes dus gaan experimenteren. Sommige kinderen krabbelen als mallen als ze 13 maanden oud zijn. Anderen beginnen eens heel voorzichtig met het uitproberen wat dat potlood nu precies doet. Als jouw kind op deze leeftijd nog niets van potlood en papier moet hebben: ook prima. Het komt op een dag vanzelf. Tegen de tijd dat een dreumes 16 maanden is, produceert hij genoeg schilderijen om van de ijskast een museum te maken.

19 tot 25 maanden

Je dreumes tekent nog geen “echte” letters of poppetjes, daarvoor is zijn motoriek niet ver genoeg ontwikkeld. Maar tekenen begint nu wel een grote hobby te worden. Pennen, potloden, wasco’s, viltstiften, als er kleur uitkomt, is het goed. Dit is dan ook de periode waarin je muurtekeningen kan verwachten!Je zal zien dat je dreumes ook wat langer met een tekening bezig kan zijn. En dat hij meer papier inkleurt in plaats van een paar krabbels neer te zetten. Wanneer jij een rechte lijn tekent, dat je dreumes dat waarschijnlijk moeiteloos na tekent. ( al is de lijn misschien niet zo strak als bij jou)

Praat met je kind over de tekening

Het is helemaal niet leuk voor je kind als jij zegt: “Mooie tekening, wat heb je getekend??” Zou jij ook niet leuk vinden, toch? “mooi blog, maar wat heb je geschreven?” Moet ik nog meer zeggen.
E is een heel handig trucje om er achter te komen wat je kind heeft getekend. En dat gaat als volgt.

“wat een mooie tekening! Eens even kijken wat jij hebt getekend. Ooh dit is een….” En dan laat je een stilte vallen. Wedden dat je dreumes onmiddelijk zegt: een huis!!  of wat dan ook ) Nou, vandaar kan jij weer verder.

Soms gaat die vlieger niet op. Je dreumes heeft getekend, jij moet zeggen wat het is. En hij houdt zijn mond stijf dicht. Nu doe je gewoon een gok. Enthousiast roep je : Ahaaaa, een  huis!
Reken er maar op dat je terecht gewezen wordt. Dat is he-le-maal geen huis! Dat is een hond!  Hilariteit all over the place. Niets is zo leuk als een domme mama!
Maar van daar kan jij ook weer verder.Inderdaad, het is een hond! Maar zou hij ook een huis kunnen tekenen?
Weet je wat, jullie kunnen ook samen een huis tekenen!

En zo communiceer je vrolijk met je dreumes, die ondertussen steeds beter leert tekenen

lees ook: spreek jij al dreumes taal?

of Hoe een dreumes fantasie ontwikkelt

dreumes tekenen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *