Spelen en speelgoed van 0-2 jaar

speelgoed

Spelen voor en met baby’s

Spele, en dus ook speelgoed, is enorm belangrijk, het stelt kinderen in staat om heel veel te leren! Dat begint al als ze baby zijn.Spelend oefent een kind bijvoorbeeld motorische vaardigheden, oefent hij oog hand coördinatie, leer hij samen te werken. Niet alleen mensen baby’s spelen! Ook jonge dieren leren als spelend. Kijk maar eens naar een nestje kittens op puppies!

Het is heel aandoenlijk om een stel katjes achter elkaar aan te zien rennen en in elkaars staart te zien hangen. Die vaardigheden passen ze strakjes toe als ze op jacht gaan! Met je kindje is dat niet anders…( al hoop ik voor je dat ze niet op jacht gaan). Zonder dollen: je kind kan niet zonder spelen en speelgoed, al hoeft dat laatste echt niet duur te zijn. Een vergiet en wasknijpers kunnen een twee-jarige lang zoethouden!

Wat kan je allemaal doen met je baby en peuter?
Nou bijvoorbeeld rijm en klap spelletjes

Rijm spelletjes

Je kind vindt niets zo heerlijk als samen met je spelen. Speel deze spelletjes, het zijn niet voor niks “gouwe ouwe” Jij vond ze vroeger ook vast geweldig ! Kan je je het nog herrineren??

kijk hier

Wat is goed speelgoed?
Waar spelen kinderen eigenlijk mee? Dat hangt onder meer af van de fase waarin hun ontwikkeling is. Daarnaastzal ook ieder kind zo zijn eigen voorkeuren hebben. De een houdt meer van buiten spelen, rennen en springen, terwijl de ander liever rustig op een stoeltje lekker zit te prutsen met klei of blokjes. Ook een leuke discussie is de vraag of jongens nu echt anders spelen dan meisjes

Er is ook speelgoed waar je gek van wordt!
Speelgoed dat lawaai maakt, staat daar met stip bovenaan! Je zal zien dat een groot aantal moeders daar allerhande slimme oplossingen voor hebben gevonden…
Vreemd genoeg is het juist dat speelgoed waar je kinderen vaak dol op zijn…

Lees ook: Spreek jij al dreumes-taal?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *