Spelen onderweg

spelen onderweg

spelen en speelgoed  voor onderweg

 

Wat neem mee  om te spelen onderweg? Waar hou je ze al die kilometeers mee zoet?

Voor veel ouders is het antwoord eenvoudig: op de tablet of de lap, downloaden we een hele serie favo films en ……kijken maar !

Een ding: weet je zeker, ze zijn zoet. Maar moet je dat op deze manier willen? Heb jij wel eens 4 uur achter elkaar in een warme schommelende auto naar een beeldscherm zitten staren? Moet je toch niet willen…..

Luister naar oma, die nog met haar kinderen op pad ging, voor de tablet en mobiel uitgevonden waren… En heus, mijn kinderen hebben dat overleefd.

Wat wij al wel hadden was geluidsapparatuur, de voorloper van de Ipod, zal ik maar zeggen.

Ik had er eentje. Niet omdat ik te gierig was om er twee te kopen, maar als ze samen met eentje moeten doen, moeten ze dus steeds een tijdje zonder, en dan is het weer leuk als jij weer mag…. ( slim he)

Je kan natuurlijk boeken op de Ipod zetten en ze laten voorlezen, dat deed ik ook , maar ik had ook een dik familieboek, waar ik kilometers uit voorlas. ( onlangs hebben dochter en zoon lief ze verdeeld en dat ging niet zonder slag of stoot, moet ik zeggen )

lezen

En natuurlijk kan je kind ook iets doen wat het zelden doet: Lezen!!!! Voor peuters kan je mini boekjes meenemen. Boekjes met veel plaatjes, waar veel opstaat, zodat er veel te zien is.

Tekenen en bouwen achter in de auto is wat lastig, maar kleien gaat fijn. Soms kan je ook plastic figuurtjes kopen die je op de ramen kan plakken.

Een verrekijker is natuurlijk ook fantastisch: kijken of je bij andere auto’s naar binnen kan kijken ( of om vogels te spotten )

 Volgende aflevering: spelletjes in de auto

Lees ook: Jongens en meisjesspeelgoed, is dat vanzelfsprekend?

of lees Onderweg met je kleuter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *