Houden kinderen echt van……

wat kinderen leuk vinden

Wat kinderen leuk vinden, daar kan ik me soms overe verbazen..Ik zie kindjes en die zijn helemaal weg van Frozen, of van unicorns ( eenhoorns in goed Nederland ) of Paw Petrol of Cars of…….noemhetmaarop.

En heel vaak vraag ik me af: zijn ze dat nu echt? Of denken we dat maar met z’n allen.
Het is mij een volkomen raadsel hoe kinderen ineens massaal van eenhoorns blijken te houden. Er dol op zijn! Terwijl ze een jaar geleden nog een bijrol in een sprookje speelden. En dan bedoel ik echt een bijrol: het is een heel schuw beest dat zich alleen door een maagd laat vangen. Einde story.

Maar ineens worden we massaal bedolven onder de eenhoorns en zijn we er allemaal gek op. En nu zijn de troetelbeertjes en my little pony’s naar een hoekje op de plank verbannen. Dat snap ik dan niet….

Nog iets wat kinderen leuk vinden

Net zoals Frozen. Waarom zijn alle meiden ineens Elza ? Wat is er gebeurt met Ariel? En met Belle en met Pocahontas en Jasmine?
Ja ik bedoel maar. Ook een stelletje prima prinsessen waar je echt mee thuis kan komen. Maar niemand doet het meer…

Kijk zo’n twintig jaar geleden waren de Spice girls nog echt hot. En elk meisje in de klas koos uit een van de vier. Voelde je je meer Ginger, of was je meer Posh? Ging je voor Scary of voelde je meer voor Baby. Er was niet veel keus, maar er was keus.

Vaak bekruipt me het gevoel dat kinderen leuk vinden wat wij willen dat ze leuk vinden.  Dat wij ze niet zoveel keus laten. Ja ik weet wel, de speelgoedwinkels liggen vol speelgoed, maar hoeveel lijkt dat wel niet op elkaar.  Best wel veel, toch ? Of ben ik nu een ouwe zeur ?

Dan maar een oude zeur ! Ik vind serieus dat de mode van de dag een veel te grote rol speelt in het speelgoed aanbod. En dat het voor kinderen veel leuker zou zijn, als er veel meer echte keuzes zouden zijn.

9 antwoorden
 1. Mira zegt:

  Ik verbaas me er soms echt over hoe het nu gaat. Vroeger had ik neutrale poppen die ik zelf een naam en karakter gaf! Soms heb ik het idee dat kinderen nu veel minder gestimuleerd worden qua fantasie omdat alles zo voorgekauwd is.

  Beantwoorden
 2. Lodi zegt:

  Mijn kinderen lopen niet echt heel erg met de mode speelgoed mee, maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Ik laat ze wel zelf kiezen in waar ze mee spelen en wat ze leuk vinden.

  Beantwoorden
 3. Gabrielle zegt:

  Mmm als ik erover nadenk had ik vroeger een Holly Hobbie-pop met vlechten en mega veel boeken van de Dolle Tweeling. Gelukkig is er ook nog tijdloos speelgoed (lego, puzzels, klei, verf- en tekenspullen). Ik bewaar het nu voor mijn (klein)kinderen … :-0

  Beantwoorden
 4. Yousra Yasmine zegt:

  Je hebt helemaal gelijk! Iedereen gaat mee met de speelgoed rage! Al deed ik dat vroeger ook! Ik wou ook altijd alles hebben wat anderen ook hadden hihi maar is dat niet kind eigen?

  Beantwoorden
 5. Janet | thatonetime zegt:

  Ik heb het idee dat we vroeger meer gericht op een bepaald soort speelgoed waren. Nu hebben kinderen van alles wat en zijn ze zo op alles uitgekeken.. (verwend??)

  Beantwoorden
 6. Nadia zegt:

  Ik denk dat niet zozeer (met name jongere) kinderen er gevoelig voor zijn, maar vooral de ouders. Al kiest mijn zoon wel zelf allrs van Cars haha

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *