Wat is goed speelgoed voor een dreumes?

speelgoed

Het is helemaal niet zo gemakkelijk om goed speelgoed te vinden voor een kind tussen de een en twee jaar oud. Een dreumes dus.

Ze zijn geen baby meer, maar ook nog lang geen peuter. Ze raken langzaam lichtelijk verveeld door hun babyspeelgoed. Het activity centrum biedt geen uitdaging meer en die krinkel boekjes hebben ze ook wel gezien. Ze zijn op zoek naar meer en groter! Bijvoorbeeld al je pannen uit je keukenkast trekken, of – een favoriet van mijn zoon – de boeken van de planken gooien. ( waar hebben we speelgoed nog voor nodig ?)

Let op

Speelgoed met interessante onderdelen  draagt ook een risico met zich mee. Die interessante onderdelen kunnen ook los gaan…En een dreumes onderzoekt de wereld ook graag met zijn mond.
Let dus goed op als je speelgoed koopt. Meestal staat er wel een aanduiding op of dit speelgoed geschikt is voor heel jonge kinderen. En je hebt zelf tenslotte ook ogen.

Educatief speelgoed?

Speelgoedfabrikanten zijn ook niet gek. Ze weten dat ouders en grootouders graag speelgoed kopen waar een kind ook wat van leert. En dus vertellen ze vrolijk hoe educatief , deze clownspop is: je kan een veter uit zijn jasje trekken!
Om te weten of iets educatief is, moet je iets weten van de ontwikkeling van een dreumes en – wederom – je gezonde verstand gebruiken.

Wat heeft een dreumes nodig?

Een dreumes kan net lopen, of is bezig dat te leren. Dat is een giga-stap in zijn ontwikkeling en je kan ook zien dat een kind daarvan geniet.
Speelgoed wat met lopen te maken heeft, is dus altijd goed. En dan bedoel ik niet alleen loopfietsjes en poppenwagens. Beesten die je aan een touwtje kan meetrekken, of aan een stok kan voortduwen zijn echt ook toppertjes!
En, omdat je dreumes ook wel eens moe wordt van al dat lopen, maar gefascineerd blijft door beweging: auto’s! Lekker op de grond liggen en fijn de auto’s laten rijden. Een beetje grote auto waar je ook nog iets in kan stoppen, dat is helemaal leuk.

Dingen in dingen stoppen

Je zal zien dat je dreumes gefascineerd raakt door spullen die ergens in en ergens uit kunnen. Sorteerspeelgoed is dus een goede keus, maar ook een tasje waar je dreumes zelf zaken in kan stoppen. ( pas op voor je sleutels)

Altijd goed

De oude vertrouwde blokken, lekker stapelen en omgooien en…een prentenboek waar je samen in kan “lezen”. Boeken heb je nooit genoeg, ook niet als je pas net een jaar oud bent.

lees ook eens: dreumes : 1 jaar en 9 maanden
en lees : heeft mijn kind teveel speelgoed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *