Is koffie slecht voor een kind?

koffie

Het antwoord op de vraag of koffie slecht is voor kinderen is heel eenvoudig: JA.

Vroeger dronken kinderen melk en ranja en een glaasje water.

Of kindertjes thee met veel melk en suiker. Hoeveel kinderen drinken er nog ranja vraag ik me af, sterker nog : weten de moeders-van-tegenwoordig wel wat ranja is?
Ik betwijfel het. Is dat erg, ik vind van niet

De tijden veranderen en we hebben nu een enorme keus in levensmiddelen en dranken. Voor de kinderen is er een enorme keus uit kinderdrankjes: melkdrankjes, yoghurt drankjes, fruitdrankjes, frisdrank en limonadesiropen. En voor de papa’s en de mama’s is er een enorme keus aan thee en koffie.Vooral op terrasjes zijn drankjes als lattes en frappuccinos heerlijk en ze zien er ook zo feestelijk uit.

Dat je kind daar graag een slokje van wil proeven, is dan ook helemaal niet raar. En met al die melk, die in zo’n kop zit heb jezelf al snel het idee, dat dit nu helemaal geen kwaad kan.

Maar dat kan het wel!

Waarom mag je kind geen koffie:

Uit ‘dierwetenschappelijk onderzoek’  blijkt dat een overmaat aan cafeïne het zenuwstelsel kan aantasten. Kinderen hebben een nog niet volledig ontwikkeld zenuwstelsel
Een ander gevaar van koffie zijn de zware cardiovasculaire gevolgen. Uit onderzoek blijkt dat de bloeddruk van kinderen de hoogte inschiet, ook bij lage dosissen cafeïne. Ook de hartslag werd beïnvloed na het drinken van koffie ( en bij cola.)

We willen je echt niet bang maken maar de gevolgen van te veel cafeïne kunnen best ingrijpend zijn. Hoge dosissen cafeïne kunnen de bloeddruk zo hoog jagen dat er levensgevaarlijke hartritmestoornissen ontstaan. Vergeet niet dat je kind zoveel kleiner en lichter is dan jij! Een kleine dosis cafeïne komt dus al snel hard aan !

Dus…. wees verstandig: laat je kind niet proeven, geef hem maar een ouderwets glas melk! ( of ranja)

lees ook eens: lege nest syndroom in mini-formaat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *