Dingen die je beslist moet doen voor je bevalling

moeder zijn

Het kan je natuurlijk niet vlug genoeg gaan allemaal: je kijkt zo uit naar het moederschap, naar dat moment waarop je je kleintje vast kan houden, naar het moment waarop het allemaal begint..

Moederschap is ook fantastisch, het is echt een van de aller, aller mooiste dingen die je in het leven kan meemaken. Maar …niks voor niks…moederschap vraagt ook heel veel van je.
Daarom geef ik je een lijstje van dingen die je nu nog doen kan, en als de kleine er eenmaal is, lange tijd niet meer.

Dit wordt lastig in het moeder

1 Ga lekker naar de film.

Straks ben je te moe, te druk en ….je wil dat kleine mini-mensje bij niemand achter laten…
En als je koters wat groter zijn, vind je het zielig dat jij naar een leuke grote-mensen –film gaat. EN dus ga ja naar de nieuwste Disney…Het ergste van moederschap is misschien dat je dat nog leuk vind ook….
Echt geloof me: ongestoord meteen paar vriendinnen naar een lekkere jank film?? Doe het nu het nog kan!

2 Neem de tijd voor het ontbijt.

Ga heerlijk zitten met je lief: koffie/thee, versgeperst sinaasappeltje/eitje/ zalm en champagne voor mijn part. Het gaat zeker 7 jaar duren voor je weer ongestoord heerlijk lang kan ontbijten. Misschien langer. Ik zei het: moederschap is niet voor watjes

3 Doe de laatste klussen in huis.

Denk nu niet: ik schilder de badkamer wel in mijn zwangerschapsverlof, als ik met zwangerschapsverlof ben, ga ik eindelijk eens iets aan die klemmende deuren doen, en ik zet de schutting in de tuin. Het heet niet zomaar zwangerschapsverlof, geloof mij: in die laatste weken voor je bevalling, doe je helemaal niks meer. Ja op de bank zitten, je zal verbaasd staan hoe goed je daar in wordt. Dus doe die klussen nu, of over een jaar of vijf ( kan makkelijk, kan ik je vertellen)

4 Maak eens alleen een wandeling.

Een van de dingen die ik persoonlijk het meest gemist heb tijdens het moederschap van kleine kinderen, was : alleen een stukje lopen of fietsen. Ik merkte het pas toen we een hond kregen, die ik dagelijks uit laat. Wat vond ik het heerlijk, drie kwartier lopen: de hond en ik en verder …..niks. Wat had ik dat gemist, zonder dat ik het me bewust was..

5 Draag sieraden, moeder zijn maakt dat de komende jaren redelijk onmogelijk

Als er iets is dat je tijdens het moederschap afleert is het sieraden dragen: die kleintjes rukken je oorbellen uit je oren en je kettingen aan gort….
Berg alles op, tegen de tijd dat je bedenkt dat je weer sieraden kan dragen, zijn ze gegarandeerd weer in de mode!

lees ook : Bang voor de bevalling van Willemien

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *