Kleding tijdens de bevalling? Wat draag je als je gaat baren?

kleding

Moet je voor een bevalling nu ook al speciale kleding aan ?

Een bevalling is bepaald geen groot gala, dat is geen nieuws. Dus waarom zou je je druk maken over wat je aantrekt tijdens de bevalling? Je hebt helemaal gelijk, je hoeft er tijdens de bevalling niet op je mooist uit te zien. Maar je wil het vast wel zo comfortabel mogelijk hebben. Daar kun je over nadenken, als je je voorbereidt op je bevalling.

Welke stof zit prettig?

Er zijn een heleboel stoffen die lang niet zo leuk zijn als ze lijken.
Fleece stoffen
Fleece voelt zacht en warm en comfy….maar fleece is een is een synthetische stof (polyester) die sterk isoleert. Dat betekent dat de stof geen vocht doorlaat. Laat ik het op z’n Nederlands zeggen: je graag er vreselijk in zweten…
Nylon stoffen
 Je kan ook zeggen glim of glibberstoffen. Zien er schattig uit, kreuken ook niet, zijn ideaal voor de foto-na-afloop, maaaarrrr nylon is een kunststof met precies dezelfde bezwaren als fleece.
Katoen
Katoen mag dan kreuken en niet mooi glimmen en geen comfy uitstraling hebben, het neemt vocht op, en blijft fris, ook bij een bevalling van 24 uur. Controleer het label van dat wat je wil dragen of je te maken hebt met 100 % katoen.

Welke kleding draag je het best tijdens de bevalling?


Is het al tot je doorgedrongen dat je geen broek en zelfs geen slipje nodig hebt? Anders kan de baby er zo beroerd uit… Het klinkt een beetje flauw wat ik nu zeg, maar eerlijk ik had er even niet bij stilgestaan toen ik destijds naar het ziekenhuis vertrok…En daar stond ik in mijn blote achterwerk…

Goed een pyjamajasje dat een beetje lang is, of een nachthemd, of een zomerjurkje dus Dat is kleding waar je wat aan hebt.. Als je in het ziekenhuis bevalt wil je waarschijnlijk een wat langer nachthemd dragen. Als je even gaat rondlopen tijdens de bevalling wil je dat misschien liever niet in je blote kont doen. Als je thuis bevalt, maakt het natuurlijk niks uit.

Een paar praktische tips

*Trek nooit iets moois aan las je gaat bevallen, de kans dat er bloedvlekken op komen is meer dan aanwezig en die krijg je er nooit meer uit.
* Draag geen wit: bloedvlekken op een witte ondergrond, dat geeft een dramatisch effect.
* In het voorjaar, de winter en de herfst kan je tijdens de bevalling best eens heel koude voeten krijgen: neem een paar lekkere warme sokken mee. (wollen, daar kan je in zweten)
* pak een schone pyjama in voor erna. Ik weet nog goed hoe absoluut geweldig het voelde: in een schoon bed, in een schone pyjama met de aller-aller mooiste baby van de wereld in mijn armen.

lees ook : ontharen voor de bevalling: wel of niet doen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *