Insectenbeten: hoe voorkom je ze ??

insectenbeten kinderen

Insectenbeten en hoe voorkom je ze.

Insectenbeten, kunnen heel naar zijn, het zijn op zich geen kinderziekte, maar bij kinderen moet je er wel extra alert op zijn. We zijn allemaal blij dat het weer mooi weer wordt, maar er zit een klein, niet verwaarloosbaar nadeeltje aan: insecten, vliegen en muggen en ander stekend ongedierte. Een gewaarschuwde vrouw telt voor 2: dus bereid je vast voor op dat gesteek.

Tip 1: Keep cool

Raak zelf niet in paniek! Vliegt er een bij of een wesp dreigend zoemend nar de limonade? Raak niet in paniek. STAY COOL! Zo blijven de kids ook rustig ( doe wel de dop op de limonade )

Tip 2: De 1000 en1 nacht oplossing

Hang een klamboe boven het bed, net zoals ze dat in verre,warme landen doen. Staat heel interessant , zo´n slaaptent.
Controleer voordat je kind gaat slapen, de slaapkamer op insecten. Je kunt insecten gemakkelijk met de stofzuiger wegzuigen.

Tip 3: Puur natuur anti insectenbeten

Gebruik liever geen strips en spuitbussen ter bestrijding van insecten. Ze kunnen schadelijk zijn voor je peuter. Als muggenwerend middel kan je wel citroenolie op de hoek van een laken sprenkelen. Ook een venstergaas of insectenlamp kan helpen. Wil je een anti-muggenmiddel gebruiken, vraag dan altijd de apotheker of het middel geschikt is voor je peuter.

Tip 4: Schone toeten

Behalve de dop op de limonadefles houden, was je handjes en snoetjes die kleverig zijn van de zoetigheid meteen af. Als je geld uit wil geven koop je bij de drogist van die reinigdoekjes, als je dat niet wil, neem je een natte washand mee in een plastic zakje (oude truc, werkt prima )

Tip 5: Koelen

Koel de plaats van de insectenbeten met ijs om zwelling, jeuk en pijn te beperken. Probeer om je peuter niet te laten krabben en gebruik zo nodig een pijn- of jeukwerende crème.

Tip 6: Pas op met insectenbeten in de mond!

Als je peuter in de mond of de keel gestoken/gebeten wordt, ga dan direct naar de dokter. Laat hem/haar, als dit mogelijk is, onderweg op een ijsblokje of ijsje zuigen.

Lees verder wat als jouw kleine last heeft van eczeem?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *