Zo herken je een gelukkige baby

gelukkige baby

Een gelukkige baby herkennen, hoe doe je dat eigenlijk?

Een ongelukkige baby herken je makkelijk genoeg! Rood aangelopen, krijsend en trappelend, laat je kleine wereldwonder weten dat het niet goed met hem gaat. En dat er snel wat moet gebeuren. Heel snel zelfs! En meestal is het wel duidelijk wat er mis is. Maar in de eerste maanden van je moederschap is het heel wat minder simpel om te herkennen of je baby gelukkig is.
En dat is toch waar je het als moeder allemaal voor doet: een blije baby?

Dat komt omdat je kindje de eerste weken van zijn leventje nog heel weinig middelen heeft om tegen je te zeggen: hoi mam, zo gaat-ie goed hoor!
De eerste glimlach mag je pas verwachten als ze een maand oud zijn. En dat is voor jou als moeder een eeuwigheid.

Kijk een goed….

Maar geloof me, er zijn een heleboel signalen waaruit je kan afleiden dat je te maken hebt met een gelukkige baby

Je gezicht zien, je stem horen, dat vind je baby reuze fijn en gerustellend.  Jij mag  het een tikkeltje frustrerend vinden dat je op al je grapjes en geluidjes en je perfecte imitatie van een  eend en al die muisjes die je over een arm laat lopen, geen andere reactie krijgt dan een stil staren, maar dat is prima! Baby’s van minder dan een maand oud hebben 2 manieren om zich uit te drukken: huilen en niet huilen. Als je baby niet huilt en je blanco aankijkt, dan voelt hij zich helemaal top. Dan kan jij er helemaal zeker van zijn dat je te maken hebt met een gelukkige baby!
Geniet ervan, want  geloof me, er komen tijden dat je naar deze rust terugverlangt.

Als je baby zich lekker in je armen nestelt en zijn/haar ruggetje niet strekt, dan kan je er zeker van zijn, dat je kindje tevreden is. Babietjes willen vooral dat er aan hun basis behoeften wordt voldaan: lekker eten, een schone luier, een paar veilige armen om in slaap te vallen.Dan zijn ze helemaal gelukkig. Dus…..
Voed, verschoon, knuffel en geniet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *