Ovulatie test met speeksel: denk om de risicoos

Ovulatie test met speeksel: denk om de risico’s. De ovulatietest met speeksel is niet erg bekend, we zullen hem hier uitgebreid behandelen. Voor we dat gaan doen, stellen we eerst even de vraag:

Hoe zit het ook al weer met ovulatietesten?

Een gemiddelde menstruatiecyclus  van een vrouw duurt 28 dagen. Je begint met tellen vanaf de eerste dag van de menstruatie en je eindigt als de nieuwe begint. Ergens in het midden van de dagen tussen je menstruaties vindt de eisprong plaats. Ideaal gesproken: 14dagen na je eerste  menstruatiedag.
Je vruchtbare periode duurt ongeveer 5 of 6 dagen, 3 of 4 dagen voor je eisprong en 1 of 2 erna. Even rekenen dus, zou je zeggen, en je weet wanneer je vruchtbaar bent. Dat het zo eenvoudig niet is, dat weten we allemaal. Niemand is standaard en je cyclus kan door ongelooflijk veel factoren beïnvloed worden. Dus met rekenen kom je niet ver, als je je vruchtbare periode wil vaststellen.

Hoe werkt de ovulatietest met speeksel

Tijdens de vruchtbare periode, die begint 3 à 4 dagen vóór de eisprong tot 1 à 2 dagen erna, ontstaat er een verhoging van de concentratie van het oestrogeen hormoon.
Dat zorgt er ook voor dat je speeksel en je vaginale vocht veranderen.  In vaktermen wordt dit verzilting genoemd.

Hoe moet je je dat voorstellen?

Wanneer je niet vruchtbaar bent, ziet het vocht in je vagina, of je speeksel er onder de microscoop uit als kleine puntjes, ben je wel vruchtbaar begint dat speeksel “op te bloeien”, en groeit het uit tot een soort varen-achtig iets.
Hoe vruchtbaarder je bent: hoe meer varen

Hoe betrouwbaar is de speeksel test?

Tijdens een groot klinisch onderzoek, uitgevoerd in de Sapienza kliniek voor Obstetrie en Gynaecologie in Rome, werd met behulp van de speeksel tester Donna bij 328 vrouwen, met tezamen meer dan 2000 metingen, een correlatie van 98 % vastgesteld tussen het varenbeeld en de vruchtbaarheid.( Bron NVSH)
Maar zoals het gaat in de medische wereld: er zijn ook testen die deze resultaten tegenspreken. Er schijnen zelfs onderzoeken te bestaan waar in bij mannenspeeksel een eisprong geconstateerd werd…

Wat maakt de betrouwbaarheidvan de ovulatietest met speeksel minder?

Een speekseltest moet je minimaal een 5 dagen achter elkaar doen om het verschil in structuur goed te kunnen zien. Neem ook liever vaginaal vocht dan speeksel!
Je hebt er dus erg veel zelfdiscipline voor nodig.
Niet bij alle vrouwen is een varenstructuur zichtbaar in hun vruchtbare periode! Voor hen werkt de test helemaal niet ( bron: ovulatiebreken.com)

lees ook: fabels rond het krijgen van een kind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *