Wat is een goed moment voor nr 2?

tweede kindje

Welk moment is een goed moment voor nummer 2?

Je wil graag een tweede kindje en je vraagt je af wat een goed moment zal zijn om aan nummer 2 te beginnen?

Laad je raden door de wetenschap. Nieuw onderzoek laat zien dat vrouwen die minder dan 18 maanden wachten met opnieuw zwanger worden een grotere kans hebben op een premature baby dan moeders die wat langer wachten. Vrouwen die echt niet kunnenwachten op nummer 2 en binnen het jaar weer zwanger zijn, lopen een tweemaal zo groot risico op een premature baby, als moeders die langer dan 18 maanden wachten.

Baby’s die voor de 37 weken geboren worden, kunnen zoals we allemaal weten, serieuze neurologische problemen hebben. ( mocht je het even kwijt zijn: 40 weken is de ideale ”draagtijd” ) Dus dit is zeker een punt om in overweging te nemen als je je afvraagt of het al tijd is voor nummer 2.

Hoe korter de tijd tussen twee bevallingen, hoe riskanter het is, zo kun je het wel zien…De meeste artsen, verloskundigen en consultatie-bureau’s zullen je dit ook vertellen.

Maar heb je als vrouw ook oren naar dit advies?

Waarschijnlijk niet zo heel erg.Want laten we eerlijk zijn. De natuur laat zich ook niet dwingen, en het zijn maar gemiddelden. Als jij zo sterk bent als een paard en nog heel erg jong, dan is het risico op complicaties minder. En dan durf je het risico vast wel te nemen. Als je al wat ouder bent, dan kan het goed zijn dat je het risico op vroeggeboorte voor lief neemt.  Omdat je geen zin hebt om pas tegen je 40-ste een tweede kindje te krijgen.
Kortom: er zijn voor vrouwen heel veel verschillende zaken die ze tegen elkaar af moeten wegen. Om vast te kunnen stellen wat voor hen het ideale moment is om aan een tweede kindje  te beginnen.

bron cafemom.com

lees ook: mannen hoeven niet als monniken te leven

 tweede kindje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *