31 weken zwanger

Zwangerschap week 31

31 weken zwanger : dit is de week van je zwangerschap  dat je baby zou kunnen gaan indalen.

Hoe groot is de baby in week 31?

je baby is 41 centimeter, zo groot als een stevige kokosnoot

31 weken zwanger, hoeveel maanden is dat?

Je bent in de zevende maand

Je baby als je 31 weken zwanger bent

Vanaf nu zou de baby kunnen indalen en de definitieve positie innemen, maar dit kan ook nog weken duren. Het indalen kan je soms voelen doordat je een steek in je vagina krijg of soms wat last hebt van (indalings)weeen.
De hersenen van je baby zijn nog steeds in ontwikkeling. Er worden verbindingen tussen zenuwcellen aangelegd. En dat zijn er niet weinig! Ongeveer een triljoen.
En ondertussen begint je baby steeds molliger te worden, vet dat hij nodig heeft straks in de wereld buiten de baarmoeder

Hoe voel je je als je 31 weken zwanger bent?

Je kan vanaf nu (zwangerschap week 31) wat vocht gaan vasthouden. Houd je extreem veel vocht vast, neem dan voor de zekerheid even contact op met je verloskundige. Dan zou er iets anders aan de hand kunnen zijn (bijv zwangerschapssuiker)
Je kunt last krijgen van wat je omgeving plagend noemt zwangerschapsdementie. Heel normaal zwangerschapssymptoom en gelukkig heeft het niks met dementeren te maken!. Je hoofd zit gewoon een beetje vol…en je slaapt beroerd. Na de bevalling, is het helemaal over!
Je borsten kunnen af en toe lekken
je kan last hebben van harde buiken.

Wat bedoelen ze met vocht vasthouden als je zwanger bent?

Voor de verslapping en de rek van de weefsels is vocht nodig. Hierdoor ga je tijdens je zwangerschap vocht vasthouden. Vooral aan het einde van je zwangerschap kun je last gaan krijgen van dikke voeten, enkels en handen. Zelfs je gezicht wordt soms wat dikker. Vergis je niet, mijn voeten zwollen een hele schoenmaat op! Gelukkig, precies de maat van mijn zusjes schoenen!

Als je echt veel vocht vasthoudt, raadpleeg dan even je verloskundige, ze kunnen je bloeddruk en urine controleren. Misschien is het handig dat zodra je vocht vast begint te houden je ringen af te doen. Anders heb je kans dat je ze zelf niet meer afkrijgt.

Hou je voeten zoveel mogelijk omhoog bij het zitten en ook bij het slapen. Als het erg warm is, zou je eventueel een koud voetenbadje kunnen nemen. Helaas is het met deze kwaal hetzelfde als met alle andere kwalen. De beste remedie is bevallen en daar is het toch echt nog wat te vroeg voor.

Checklist: week 31 van de zwangerschap

Is je ziekenhuistas al gepakt? Zorg dat je dit voor week 34 van je zwangerschap doet! En stop er een supermooie nieuwe pyjama in voor jezelf!
Bespreek je geboorteplan met je verloskundige

Lees verder 32 weken zwanger

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *