Een babyshower voor adoptie ouders

babyshower adoptief kind

Babyshower voor een adoptie kindje: tips & advies

Voor adoptie moeder is een babyshower misschien nog wel belangrijker dan voor een zwangere moeder. Een adoptieprocedure kan zo lang duren, en kan zoveel hobbels hebben. Een collega van mij die haar kindje via adoptie kreeg, zuchtte wel eens over haar olifantsdracht.

Wanneer geef je een babyshower voor een adoptie kindje.

Dat is een vraag die je wel even moet stellen, gezien de enorme tijd die zo’n adoptieprocedure in beslag neemt. Je zou  kunnen zeggen: we organiseren een babyshower als de beginseltoestemming er is. Maar vanaf dat moment kan alles nog heel lang duren. Verstandiger is het – denk ik – om de babyshower voor een adoptie kindje te organiseren wanneer bekend is, wanneer het kindje naar Nederland komt, of wanneer de adoptie ouders het kindje mogen ophalen.

Wat beslist een slecht idee is, is om het feestje te geven, wanneer het kindje is gearriveerd. In de eerste plaats, geef je een babyshower ook niet als de baby geboren is. En – en dat is nog veel belangrijker – zodra het kind er is, komt er zoveel op het nieuwe gezin af, dat er helemaal geen ruimte is, om te genieten van een feestje.

Ideeën voor een adoptie babyshower.

 1 De leeftijd van het kind.

Dit is een heel belangrijke factor om rekening mee te houden, zowel wat de cadeautjes betreft ( maar dat had je zelf al bedacht) als de spelletjes die je gaat doen!
Wanneer er een kindje van 3 jaar of ouder zal komen, zijn spelletjes als luier verschonen een beetje onzinnig. Persoonlijk vind ik dat altijd al een onzinnig spel, maar dan dus helemaal!

2 Het land van herkomst

Niets is leuker dan het land waar het adoptie kind vandaan komt als uitgangspunt te nemen voor de babyshower. Maak een slinger met vlaggetjes van dat land. Serveer, als het even kan, hapjes uit die contreien. Maak een enorme grote kwiss met vragen over het desbetreffende land. Zo leren de gasten spelenderwijs iets over de afkomst van  het kind. Hang een grote kaart op en geef met een mooie speld aan, waar precies het kindje heeft gewoond.

3 Focus op ouderschap

Maak de vreugde van de gezinsuitbreiding het thema van je babyshower. Zoek mooie quotes over het ouderschap, mooie liedjes, vraag alle ouders op te schrijven wat zij de vreugde van het ouderschap vinden en plak die opmerkingen op een mooi geschilderde houten plaat

De uitnodiging.

Veel uitnodigingen voor een babyshower gaan gewoon via de whatapp. Maar wanneer je een officiële uitnodiging wil sturen zet je daar het volgende in
: naam van het kind > geboortedatum kind
leeftijd kind
adoptie datum

Veel plezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *