Een babyshower voor mannen.

babyshower voor mannen

De gebruikelijke babyshower, is toch vaak een vrouwen aangelegenheid, maar waarom geen babyshower voor mannen ?

Mannen en een babyshower, hoe zit dat?

De laatste tijd zien we de dadchelor, een babyshower voor vaders steeds vaker voorbij komen.
Een goed idee of niet?
Je zou kunnen zeggen, ho stop eens even, de moeder is zwager, die heeft het zwaar, zij verdient iets leuks. Vroeger, toen de babyshower nog bedoelt was om de mom-to-be een beetje te helpen met het (dure)babyuitzet, was een baby een echte vrouwenaangelegenheid. Mannen hielden zich daar niet mee bezig.  Maar hoe zit dat nu?

Vader worden mag best een beetje in de schijnwerpers.

De tijd waarin een vrouw een kind baarde en de vader sigaren rokend in de gang van het ziekenhuis zat te wachten, ligt lang achter ons. We zijn zwanger zeggen we tegenwoordig en vaders doen zoveel mogelijk met alles mee. Helemaal niet zo’n gek idee om de aanstaande vader, ook aandacht te geven.

Ideeën voor een babyshower voor mannen.

Veel van de ideeën over babyshowers zijn gebaseerd op het idee dat mannen mannen zijn en dat zo’n babyshower dus gepaard moet gaan met het drinken van veel bier. Wat is daar voor bijzonders aan, vraag ik me dus echt af. Dat is niet veel anders dan het gebruikelijke trainingsavond van het voetbal. Of ben ik nu gek?
Aan de andere kant: spelletjes als wie kan het snelst een baby verschonen op een oude babypop, vind ik op iedere babyshower flauw….

Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken.

* Natuurlijk kan je met z’n allen iets stoers gaan doen: paintballen, escaperoom, van de Euromast abseilen.
* Je kan ook met alle mannen een maffe kookworkshop doen, tenslotte  zal de papa-to-be, strakjes vaker moeten koken (als hij dat al niet deed)
* Na afloop van de activiteit  drinken de mannen een biertje en ga je naar iemands huis: spelletjes tijd!

Spelletjes voor de mannen babyshower

*Maak een leuke kwiss, waarin naar veel feiten wordt gevraagd ( mannen zijn nu eenmaal dol op feiten)
*Maak een weddenschapskantoor: de mannen mogen inzetten op vragen als: welke dag wordt de baby geboren, hoe gaat de baby heten, hoe zwaar zal de baby zijn.
De “bookmaker” houdt alle weddenschappen bij en als de baby er is, krijgt de winnaar een trofee. En dat is natuurlijk iets mafs, in de vorm van een zilveren zuigfles of zo.
* Speelgoed slopen. Twee mannen krijgen ieder hetzelfde speelgoedje. Wie heeft dat als eerste gesloopt?
* De omgekeerde variant: zorg voor gesloopt speelgoed: wie heeft het als eerste weer in elkaar?
* En dan nog gouwe ouwen spelletjes zoals: wie schrijft binnen 2 minuten de meeste meisjes/jongens namen op met een: A. Wie weet de meeste kinderliedjes? En dat soort zaken.

Ik wens de aanstaande vaders heel veel plezier op hun babyshower voor mannen. En heb je nog een spetterend idee? Post het vooral hieronder

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *